Quantcast

Zoologijos sode – neįprasti „pandų“ jaunikliai

  • Teksto dydis:

Kinijos zoologijos sodas buvo apkaltintas bandymu apgauti savo lankytojus, surengdamas tariamų pandų jauniklių parodą, pranešė „Sky News“.

Rytų Kinijos miesto Taidžou zoologijos sodas gegužės pradžioje pristatė naują parodą su „šunimis pandomis“. Tokios atrakcijos kaina – 20 juanių arba 2,57 Eur. vienam lankytojui.

Tačiau pasirodo, kad gyvūnai iš tikrųjų buvo čiau čiau veislės šunys, kurie buvo nudažyti pandos kailio spalvomis – juoda ir balta.

Pasak Kinijos valstybinės žiniasklaidos leidinio „The Global Times“, teisininkų teigimu, „lankytojai neišvengiamai jausis nusivylę ir apgauti, sužinoję tiesą apie parodą.“

Tačiau zoologijos sodo darbuotojas atmetė kaltinimus dėl melagingos reklamos.

„Formuluotė yra taisyklinga ir tiksliai apibūdina, kas jie yra, todėl mes neapgaudinėjame savo lankytojų“, – sakė darbuotojas.

Zoologijos sodo atstovas taip pat gynė pandų parodą.

„Natūralūs dažai gali būti naudojami šunims, jei jie turi ilgą kailį. Zoologijos sode nėra pandų, todėl mes tai ir padarėme“, – kalbėjo atstovas.

Tai ne pirmas kartas, kai Kinijos zoologijos sodas apkaltintas gyvūnų klastojimu. 2023 m. Hangdžou zoologijos sodas paneigė teiginius, kad kai kurie lokiai buvo tiesiog žmonės, apsirengę lokių kostiumus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių