Quantcast

Nyderlanduose sukurta programėlė, neleidžianti naudotis telefonu važiuojant dviračiu

  • Teksto dydis:

Dėl dviračių tiesiog pamišusiuose Nyderlanduose nacionalinė telefono kompanija sukūrė specialią išmaniąją programėlę, kuri neleidžia vaikams važiuojant dviračiu rašyti žinučių ir skambinti.

Taip siekiama apsaugoti paauglius nuo avarijų, kurios dažnai įvyksta būtent dėl to, kad vaikai važiuodami dviračiu naudojasi telefonu.

„Ši sistema yra dalis didesnės kampanijos, kurios tikslas yra parodyti vaikams – labiausiai pažeidžiamai grupei, kaip pavojinga naudotis telefonu važiuojant dviračiu. Šie du dalykai tikrai yra nesuderinami“, – sakė bendrovės KPN atstovė Victorina de Boer (Viktorina dėl Boer).

Dauguma olandų vaikų dviračių važiuoja į mokyklą ir namo. Šalyje įrengta daugybė dviračių takų. Tačiau 2015 metais kas penkta avarija, į kurią pateko vaikas, įvyko dėl to, kad vaikas naudojosi telefonu. Dėl 2015 metais 12 vaikų žuvo, o 441 buvo sužeistas, rodo Olandijos eismo saugumo asociacijos duomenys.

Ir kalba eina ne tik apie žinučių rašymą. Neseniai KPN atliktas tyrimas parodė, kad 12-18 metų jaunuolius važiuojant dviračiu blaško vibraciniai įvairių programėlių, kaip „WhatsApp“, „Snapchat“ ir „Instagram“, pranešimai.

Todėl minėta eismo saugumo asociacija ir KPN kartu sukūrė specialią sistemą, kuri leidžia dviratį atrakinti telefone esančia išmaniąja programėlę. Tuo pat metu KPN automatiškai gauna signalą, kad konkrečiu telefonu buvo atrakintas dviratis ir blokuoja tame telefone skambučius, žinutes ir internetą, išskyrus pagalbos numerį 112. Ir važiuojant dviračiu žmogus nesulaukia skambučių ir pranešimų ir jo niekas neblaško.

„Kai programėlę dviratis vėl užrakinamas, visos paslaugos vėl pradeda veikti ir asmuo gali įprastai naudotis savo telefonu“, – sakė V. de Boer.

Jos teigimu, ši programa bus išbandoma šią vasarą. Vėliau ją bus galima nusipirkti už maždaug 100 eurų. Iš pradžių ji veiks telefonuose su „Android“ sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių