Quantcast

Verslą į duomenų centrus vilios nemokamu ryšiu

Augant duomenų kiekiams, vis daugiau įmonių perkelia serverius į duomenų centrus. Pasaulyje duomenų centrų rinka kasmet auga vidutiniškai 20 proc., Lietuvos rodikliai taip pat neatsilieka nuo šių skaičių.

Informacinių technologijų (IT) ir duomenų perdavimo sprendimus teikiančios bendrovės „Baltnetos komunikacijos“ duomenų centro paslaugos populiarumas pernai išaugo 60 proc., o pajamos iš jos siekė 1,5 mln. Lt. Šiemet bendrovė pirmoji rinkoje verslui pristato dar vieną sprendimą - nemokamą serverių perkėlimą į įmonės duomenų centrą ir nemokamą ryšį darbui su duomenimis.

Anot „Baltnetos komunikacijos“ produktų vadovo Modesto Anciaus, vis daugiau Lietuvos įmonių supranta, kad investuoti į specialias patalpas serveriams laikyti neefektyvu, o vis labiau populiarėjanti duomenų centrų paslauga verčia teikėjus ieškoti naujų sprendimų, todėl bendrovė nusprendė verslui pasiūlyti nemokamą serverių perkėlimą į įmonės duomenų centrą ir nemokamą ryšį darbui su duomenimis.

Iki šiol įmonės už 10 Mb/s ryšį su duomenų centru paslaugų teikėjams mokėdavo apie 500-1000 Lt per mėnesį. Tačiau dabar Vilniaus miesto verslo centruose esančioms įmonėms „Baltnetos komunikacijos“ siūlo šią paslaugą nemokamai neribotam laikotarpiui.

Pastaruoju metu pastebima tendencija, kad vis daugiau įmonių dėl ekonomikos sunkmečio persikelia į mažesnius biurus. O perkelti serverį į kitą vietą ne tik brangu, bet ir nesaugu. Įmonė perkėlusi savo serverį į duomenų centrą gali nepertraukiamai dirbti su duomenimis, būti užtikrinta jų saugumu,  sumažinti serverių priežiūros ir aptarnavimo kaštus, taip pat turi galimybę saugiai modernizuoti, papildyti sistemą bei sumažinti išlaidas elektros energijai.

„Baltnetos komunikacijos“ planuoja, kad šiemet bendrovės teikiamos duomenų centro paslaugos augs 68 proc., o pajamos iš jų - dvigubai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irmantas

Irmantas portretas
Tai taip.. Speju viskas vyksta tokiu principu.. Duokit mums serverius su info, mes jums uz tai nemokama rysy bet su salyga, kad pakeliui pastatysim sniferius ir jai kazkuri informacijos dalis mus sudomins pasinaudosim ja... Amm senas geras triukas....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių