- Nikoleta Kacaitė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Pasidžiaukite gerais orais: receptai iškylai gamtoje
-
Pasidžiaukite gerais orais: receptai iškylai gamtoje
-
Pasidžiaukite gerais orais: receptai iškylai gamtoje
-
Pasidžiaukite gerais orais: receptai iškylai gamtoje
-
Pasidžiaukite gerais orais: receptai iškylai gamtoje
-
Pasidžiaukite gerais orais: receptai iškylai gamtoje
-
Pasidžiaukite gerais orais: receptai iškylai gamtoje
-
Pasidžiaukite gerais orais: receptai iškylai gamtoje
-
Pasidžiaukite gerais orais: receptai iškylai gamtoje
-
Pasidžiaukite gerais orais: receptai iškylai gamtoje
Šiltuoju sezonu organizuoti savaitgalio vakarienę ar greitus pietus su bendradarbiais po atviru dangumi – puiki idėja.
Net ir mieste gausu žavių parkelių, puikiai tinkančių iškyloms. Tad kaip greitai ir lengvai surengti jaukią iškylą artimiems žmonėms?
Kokius patiekalus rinktis, kad juos gamindami neužtruktumėte ilgų valandų, o gardžiuotis jais ne prie stalo būtų paprasta? Štai kelios patiekalų idėjos, tinkančios piknikui gamtoje ar miesto parke.
Suktinukai su lašiša
Reikės:
lavašo,
rūkytos lašišos (puiki alternatyva – kepta lašiša),
mėgstamo tepamojo sūrio,
šviežių žolelių (krapai ir čiobreliai tiks idealiai),
salotų,
pomidorų.
Lavašą ištepkite sūriu, pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Paskleiskite susmulkintą lašišą, pomidorus, tuomet uždenkite salotų lapais. Lavašą tvirtai susukite į ritinį ir valandai palikite šaldytuve. Tuomet supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabalėliais.
Sumuštiniai su jautiena
Reikės:
vidutiniškai keptos jautienos (puikiai tiks nuo pietų likę didkepsniai),
duonos (idealiai tiks itališka čiabata),
majonezo,
grūdėtųjų garstyčių,
pomidoro,
baltojo svogūno,
marinuotų agurkėlių,
alyvuogių aliejaus.
Duoną supjaustykite maždaug 1,5 cm storio riekėmis, aptepkite alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje ar skrudintuve. Mėsą ir daržoves supjaustykite plonomis riekėmis. Padažą pasigaminkite sumaišę norimą kiekį majonezo su grūdėtosiomis garstyčiomis (majonezo dalis turėtų būti maždaug trigubai didesnė). Ant čiabatos dėkite daržoves, jautieną, gausiai pagardinkite padažu ir uždenkite dar viena rieke duonos.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)1
Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...
-
Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)1
Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...
-
Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti9
Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...
-
Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų1
Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...
-
Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?11
Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...
-
Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)
Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...
-
Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)16
Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...