Quantcast

Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)

  • Teksto dydis:

Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinantys!

Makaronų ir tunų apkepas

Makaronai ir tunas – derinys, kuris nepalieka abejingų, teigia kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir siūlo išbandyti apkepą su šiais dviem produktais. Jis patiks visiems – nuo mažiausių valgytojų iki senolių. Reikės visai paprastų produktų, o padažą į kitą lygį pakels slaptas ingredientas – pora šaukštelių Dižono garstyčių. Geriausia, kad sočiam patiekalui visai šeimai pagaminti nereikės nė pusvalandžio.

400 g makaronų,

1 svogūnas,

2 česnako skiltelės,

3 tunų skardinės,

100 g fermentinio sūrio,

200 g šviežio tepamojo sūrio,

citrinos sulčių,

260 g konservuotų kukurūzų arba žirnelių,

2 šaukšteliai Dižono garstyčių,

1 šaukštas alyvuogių aliejaus,

druskos,

pipirų.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (grilio funkcija). Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, tačiau virkite 2 min. trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Svogūną susmulkinkite ir lengvai pakepkite keptuvėje su aliejumi. Svogūnas turi tik suminkštėti, karamelizuoti jo nereikia. Sudėkite išspaustą česnaką ir dar porą minučių pakepinkite. Tada į keptuvę dėkite nusausintą tuną, tepamąjį sūrį, pusę tarkuoto fermentinio sūrio ir du samtelius vandens, kuriame virė makaronai. Maišykite, kol sūris išsilydys ir susidarys kreminis padažas. Jei reikia, įpilkite dar makaronų vandens. Į padažą įmaišykite šiek tiek citrinos sulčių ir Dižono garstyčių, pagardinkite druska ir daug pipirų. Supilkite makaronus, kukurūzus ir kreminį tunų padažą į kepimo indą. Išmaišykite ir ant viršaus užberkite likusį fermentinį sūrį. Kepkite maždaug 10 min., kol sūris taps aukso spalvos ir traškus.


Maistingieji falafeliai

Prisijaukinę augalinį maistą ir bent keletą kartų per savaitę įtraukę į meniu augalinių patiekalų ne tik paįvairinsite savo mitybą, bet ir gerokai sumažinsite išlaidas produktams, įsitikinusi dietistė Indrė Trusovė. Pasak jos, gaminant augalinius patiekalus svarbiausia, kad lėkštėje netrūktų baltymų, sudėtinių angliavandenių ir gerųjų riebalų.

250 g konservuotų arba virtų avinžirnių,

40 g kukurūzų miltų,

60 g svogūnų,

60 g morkų,

1 šaukštelis česnakų granulių,

1 žiupsnelis druskos,

juodųjų pipirų,

vandens,

kokosų aliejaus kepti.

Avinžirnius sutrinkite šakute arba maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Svogūnus labai smulkiai sukapokite ir truputį pakepinkite, suberkite į avinžirnių masę. Ten pat suberkite tarkuotas morkas, prieskonius, kukurūzų miltus ir gerai išmaišykite. Jei masė per tiršta, įpilkite šlakelį vandens. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir apkepinkite juos gerai įkaitintoje keptuvėje kokosų aliejuje – po kelias minutes iš abiejų pusių. Falafeliai nuostabiai dera su jogurtiniu dzadzikiu ar gvakamolės padažu, puikiai tinka patiekti su salotomis, kruopomis ar tortilijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hhhhva

hhhhva portretas
Tai bent pigiai. 3 skardines tuno kazkokiu nepigiu garstyciu ir dar visokiu priedu taip istustins pinigine kad zaktelsi .

R

R portretas
Dar svirplius pamiršot?...

Sočiai ir nebrangiai

Sočiai ir nebrangiai portretas
"Iš bado šuo ir muses gaudo, alkanam ir vabalas mėsa"
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių