Quantcast

Pavakariai su ragaišiu

Kaip pažymėjo nenuilstanti sveikos gyvensenos ir sveiko maisto propaguotoja Danutė Kunčienė, nuo Gandrinių pradedami valgyti pavakariai. Mat reikia artojus stiprinti. Sakoma, kad gandras pavakarius atneša, o išskrisdamas rudenį išsineša. D.Kunčienė siūlo nuostabaus skonio ragaišio "Pusdienis" originalų receptą.

Ragaišis "Pusdienis"

Dabar beržų sulos metas, tad ji itin tiks ruginės duonos raugui paruošti. Minėtas raugas kildinimas užpylus jį drungna beržų sula. Kai raugas pradės kilti, reikės supilti dvi dalis ruginių miltų, vieną dalį traiškytų rugių, vieną dalį avižinių dribsnių, pridėti smulkintų džiovintų slyvų, medaus ir, jei turite, džiovintų moliūgų žievių miltų pagal skonį, įberti cinamono. Minkštą tešlą supilti į kepimo formelę ir pabarstyti sezamų sėklomis bei smulkintais migdolais. Kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Paskui dar kaitinti 20 min. iki 160 C temperatūros orkaitėje. Labai sveika būtų šį ragaišį valgyti su pienių žiedų ar erškėtrožių sirupu, geriant giliukų ar morkų balintą kavą.
 


Šiame straipsnyje: receptaspavakariairagaišis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių