Quantcast

Trys būdai paruošti karštą bulvių garnyrą ant griliaus

  • Teksto dydis:

Ruošiantis šiltam savaitgaliui tikru galvosūkius tampa ne tik mėsos marinavimas, bet ir klausimas, kokį gerai atrodantį ir skanų garnyrą patiekti. Dauguma vasarotojų išsiverčia su šviežiomis lietuviškomis daržovėmis, tačiau visą dieną praleidus gryname ore, norisi ir karšto garnyro. Sprendimas čia vienas: mūsų nacionalinės kulinarijos pagrindas – bulvės. Pasirodo, skaniai jas paruošti – atskiras mokslas.

Armonikos garnyras

Maistas, kad ir ką begamintume, turi būti išvaizdus. Būtent rega yra vienas pagrindinių jutimų, padedančių iš restorano meniu išsirinkti patiekalą. Maisto žaismingumas tampa nepamainomai svarbus, gaminant vaikams, kurie dažniausiai labiau domisi žaidimais, o ne maistu. Visiems galimiems atvejams prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos ekspertė A. Rasmussen rekomenduoja ant griliaus paruošti bulves, primenančias armoniką:

„Nuplaukite nevirtas bules ir iki galo neperpjaudami padarykite tankias įpjovas. Tokias bulves svarbu dar praplauti vandeniu, kad kepant skiltelės nesuliptų. Tada į tarpelius sukaišiokite pjaustytą česnaką ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Taip paruoštas bulves kepkite ant griliaus grotelių, o pabaigoje dar apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintais krapais“.

Bulvės su staigmena

Taupantiems laiką, siūlome bulves kepti jau išvirtas. Tokiu atveju, tikrai nereikės baimintis, jog galite patiekti neiškepusį garnyrą. Maisto žinovė išvirtas bulves su lupenomis siūlo kepti padaže susukus į foliją:

„Ingredientų mišinį – medų, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, garstyčių grūdelius ir mėgstamiausias žoleles – sumaišykite atskirame inde. Išvirusias bulves suketvirčiuokite ir sumaišykite su pagamintu mišiniu. Suskirstykite bulves į norimas porcijas, sudėkite į paruoštus folijos lopšelius, įdėkite smulkintą česnaką ir viską apibarstykite mėgstamu sūriu. Nepalikdami tarpų užspauskite foliją ir dėkite ant griliaus“.

Garnyro iešmeliai

Ant iešmo galime verti ne tik gardžius šašlykus, bet ir spalvingą garnyrą prie jų. „Iki“ kulinarijos ekspertė rekomenduoja tokiam garnyrui taip pat iš anksto išsivirti nedidelių šviežių lietuviškų bulvyčių, o tada:

„Mažąsias bulves nusausinkite, apipilkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Kietesnį fetos sūrį supjaustykite didesniais kubeliais. Galiausiai maišydami ingredientus sumaukite ant medinio iešmelio bulvytes, fetą, skirtingų spalvų vyšninius pomidorus ir kepkite kol viskas gražiai parusvės“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Iš špinatų – netgi desertas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Iš špinatų – netgi desertas (receptai)

    Ne vienas pripažins – vaikystėje špinatų ragaudavo nenoriai. Tačiau suaugę daugelis atrado jų kulinarines galimybes ir pamėgo špinatų patiekalus. Salotos, makaronai, padažai ar glotnučiai su špinatais gerai žinomi, tačiau...

  • Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)

    Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...

    1
  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    11
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

Daugiau straipsnių