Quantcast

Užkandis su gražgarstėmis

  • Teksto dydis:

Savaitgalį dažnai sulaukiame svečių, tad tenka sukti galvas kokiu gi užkančiu juos pavaišinus. Labai originalus, paprastas ir gardus pasirinkimas – gražgarstės užkandėlės.

Reikės

1 pakuotės (125 g) "Philadelphios" sūrio be priedų,

1 pakuotės kreminės varškės (180–200 g), galima ir paprastos varškės, bet kuo minkštesnės tekstūros, pakelio (bent 9 proc. riebumo),
30–40 g gražgarsčių,

1 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinų sulčių,

1 skiltelės česnako,

1–2 valgomųjų šaukštų tyro alyvuogių aliejaus,

1–2 arbatinių šaukštelių garstyčių (geriau smulkiai sumaltų, be grūdelių),
druskos,

šviežiai maltų juodųjų pipirų,

šviežios arba skrudintos duonos ar krekerių.

Paruošimo būdas

Į dubenėlį sukrėskite "Philadelphios" sūrį ir varškę. Gerai sumaišykite. Jeigu varškė labai sausa ir rupi, pertrinkite per sietelį.

Į tą patį dubenėlį sudėkite švarius gražgarsčių lapus, po truputį supilkite citrinų sultis (iš pradžių geriau mažiau – visada galėsite papildyti jau baigę malti), įspauskite česnako skiltelę, dėkite garstyčių. Viską gerai susmulkinkite plakikliu. Gautą masę gardinkite druska ir pipirais, pagal skonį pilkite alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite. Ragaukite ir prireikus papildykite užtepėlę papildoma porcija citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ar prieskonių.

Užtepėlę galite patiekti tuojau pat, tepdami ant skrudintos duonos (idealu – čiabata) ar sūrių krekerių. Norėdami intensyvesnio aromato ir skonio, užtepėlę bent porą valandų palaikykite šaldytuve. Galite laikyti šaltai apie dvi paras. Vėliau suintensyvėja nereikalingi skoniai ir užtepėlė tampa nebeskani.

Skrudinta duonelė ar krekeriai su šia užtepėle tiks ir prie alaus, ir prie vyno, ir prie arbatos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių