Quantcast

Itin retą brangakmenį tikimasi parduoti už 50 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Sotheby‘io aukcione Ženevoje demonstruojamas itin retas 12 karatų žydrasis briliantas, kurį tikimasi parduoti už rekordinę kainą. Prieš atvežant į Ženevą, brangakmenis apkeliavo Londoną, Niujorką, Honkongą, taip viliodamas būsimus pirkėjus.

Šis akmuo buvo rastas kasykloje Pietų Afrikoje – viename pagrindinių pasaulio žydrųjų deimantų šaltinių. Anot ekspertų, jis tobulas ir itin retas.

„Amerikos brangakmenių institutas vertino 400 žydrųjų deimantų ir tik keturis iš šio skaičiaus pripažino ryškiai žydrais. Tarp itin retų žydrųjų deimantų rasti vieną ryškiai žydrą 12 karatų tobulą akmenį yra tas pats, kas išvysti žydrą mėnulį“, – teigė Sotheby‘io aukciono Brangakmenių skyriaus vadovas Davidas Bennetas.

Kol kas didžiausia kaina, sumokėta už žydrąjį briliantą aukcione, – 32,5 mln. JAV dolerių (29,9 mln. eurų). Briliantas buvo įsigytas 2014 metais Niujorke. Už dabar parduodamą brangakmenį tikimasi gauti daugiau – 35–55 milijonus JAV dolerių (32–50 mln. eurų). Aukciono rengėjai negaili komplimentų – tai spalva, į kurią norisi pasinerti, ji kiekvieną sykį yra vis kitokia.

Ekspertai sako, kad tokią spalvą deimantas įgauna dėl nedidelio kiekio cheminio elemento – boro, kuris patenka į kristalo struktūrą, kai akmuo formuojasi.

Ženevoje eksponuojamas brangakmenis lapkričio 11 dieną bus parduodamas aukcione.


Šiame straipsnyje: briliantasbrangakmenisaukcionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių