Quantcast

Tris mėnesius Ramiajame vandenyne dreifavęs žvejys rastas gyvas

  • Teksto dydis:

Timothis Shaddockas iš Australijos patyrė išgyvenimą, kuris prilygsta Holivudo filmui. Tris mėnesius jis dreifavo Ramiajame vandenyne tiktai savo kalytės Belos kompanijoje, kol buvo išgelbėtas pro šalį plaukusio tunus gaudžiusio laivo. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

„Bela rado mane viduryje Meksikos, ji meksikietė, žinote, ji tarsi tos šalies dvasia ir ji manęs nepaleido. Bandžiau jai rasti namus gal tris kartus, o ji vis sekė paskui mane į vandenį“, – pasakojo T. Shaddockas.

Tunų laivą lydėjęs sraigtasparnis Timo katamaraną pastebėjo maždaug už 2000 km nuo sausumos.

„Tai buvo pirma transporto priemonė, kurią mačiau per kelis mėnesius ir tas sraigtasparnis nuskrido, o paskui grįžo su greitaeige valtimi ir aš buvau tiesiog labai dėkingas“, – išgelbėjimo akimirkas prisiminė jūreivis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Žvejo katamaranas išplaukė iš Meksikos miesto La Paso, tačiau po kelių savaičių kelionę paralyžiavo blogi orai. Tris mėnesius praleidęs dreifuodamas 54-rių metų Timas išsilaipino Meksikoje. Išgelbėtas australas pasakojo, kad kelionei buvo gerai apsirūpinęs, tačiau audra išvedė iš rikiuotės jo elektroniką ir galimybę pasigaminti maisto. Jis ir Bela išgyveno maitindamiesi žalia žuvimi.

„Nuovargis yra sunkiausia dalis. Tu nuolat bandai kažką pataisyti, o aš bandžiau rasti laimę savyje ir daug ką radau vienas jūroje. Įlipdavau į vandenį ir tiesiog mėgaudavausi buvimu vandenyje“, – dalijosi žvejys.

Vyras ketina nedelsdamas vykti namo į Australiją ir pasimatyti su savo šeima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

adsasd

adsasd portretas
o gerdavo ka ? tikrai nelydavo kas savaite ;D

Ar \\\\\../////

Ar  \\\\\..///// portretas
neaplenkė mūsų "didvyrį" perplaukusį Atlantą?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių