Quantcast

Visi Ebolos virusą vaizduojantys pliušiniai žaislai kaipmat išgraibstyti

  • Teksto dydis:

Tai gali būti vienintelis kartas, kai viename sakinyje matote šiuos žodžius: „Ebola“ ir „Pridėti prie norų sąrašo“.

Kompanija „Giantmicrobes Inc.“, kuri gamina pliušinius žaislus pagal virusų ir kitokių mikroorganizmų atvaizdus, išpardavė visas savo atsargas žaislų, vaizduojančių Ebolos virusą, tarp kurių buvo maža Ebolos lėlė už 9,95 dolerio, gigantiškoji Ebolos lėlė už 29,95 dolerio ir žaislai „Ebolos Petri lėkštelė“ už 14,95 dolerio, skelbiama kompanijos interneto svetainėje.

„Nuo pat jo atradimo 1976 metais Ebolos (virusas) tapo mikrobų tiranozauru“, – nurodo Stamforde Konektikute įsikūrusi „unikaliai užkrečiamo žaislo“ gamintoja, kuri šiuos žaislus reklamuoja kaip linksmas dovanas ar edukacinę vertę turinčius daiktus.

Kilus naujausiam Ebolos karštligės protrūkiui, kuris jau pareikalavo daugiau kaip 4,5 tūkst. gyvybių, daugiausia – Vakarų Afrikoje, pirkėjai ėmė graibstyti šiuos žaislus.

„Jūs nenorit gauti Ebolos (viruso), – perspėjama interneto svetainėje. – Trumpas inkubacinis periodas nuo 2 iki 21 dienos, pranašaujantys simptomai, tarp kurių yra karščiavimas, skausmai, skaudanti gerklė ir silpnumas, po to – viduriavimas, pilvo skausmai, vėmimas, vidinis ir išorinis kraujavimas. O tada – maždaug 50-90-čiai proc. aukų – mirtis“.

„Giantmicrobes“ tarp didžiausių savo klientų nurodo Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO), farmacijos kampanijas ir Amerikos Raudonąjį Kryžių.

Tie, kas nusivylė esamu Ebolos žaislų trūkumu, gali paspausti mygtuką „Pridėti prie norų sąrašo“ ir laukti, kol bus pagaminta daugiau žaislų arba išsirinkti iš daugybės kitų pliušinių žaislų, vaizduojančių įvairių ligų, tarp jų – juodligės, botulizmo, choleros ir Dengė karštligės, sukėlėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių