Quantcast

Aukcione – R. Meilutytės plaukimo kepuraitė

Šeštadienį viešai įsisteigęs klubas “Kaunietė” nutarė Kauną paversti laimingiausiu Lietuvos miestu. Kad įgyvendintų savo projektą, Hanzos dienų proga žymios miesto moterys surengė koncertą ir labdaros aukcioną.

Trys “Kauno dienos” skaitytojų Metų kaunietėmis išrinktos moterys – Rūta Meilutytė, Jolanta Šmidtienė ir Dovilė Bubnienė – suvienijusios savo jėgas ir patirtį įsteigė klubą “Kaunietė”. Pirmasis klubo projektas – Gerų darbų karuselės, kurios skatins kauniečių pasididžiavimą savo miestu, ragins dalintis gerais darbais ir patiems juos daryti.

Šeštadienio vakarą skverelyje prie galerijos “Balta” klubas surengė pirmąjį savo renginį – labdaros aukcioną, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos klubo veiklų įgyvendinimui.

“Neatsitiktinai mūsų pirmas projektas vadinasi Gerų darbų karuselė, nes kai supranti, kad tavo geras darbas padėjo kažkam, tai yra didelis atlygis už tai, kad tu skyrei savo laiką, dėmesį ir nuoširdumą. Gerų darbų darymas yra vienas iš būdų padaryti savo pačių gyvenimą daug kokybiškesniu ir prasmingu. Tikrai tikiu, kad Kaune yra daug gerų žmonių ir mūsų miestas gali tapti geresniu ir gražesniu. Psichologiniai tyrimai rodo, kad lietuviai yra viena iš nelaimingiausių tautų Europoje. Bent akimirkai įsivaizduokime, kad mūsų gerų darbų dėka Kaunas  gali tapti vienu iš laimingiausių miestų bent jau Lietuvoje. Puiku, tiesa?” – retoriškai klausė šįmet Metų kauniete išrinkta vyrų krizių centrų Lietuvoje steigėja, psichologė D.Bubnienė.

“Noriu paskatinti jus visus niekada nenuleisti rankų. Šiandien buvo labai gražus pavyzdys. Atėjo mūsų kaimynas iš šitos gatvelės, pasėdėjo ir sako: gražu, bet koks iš to verslas? Kai pagalvoji, tokie dalykai nenuperkami. Ačiū, jeigu jis tikras, nenupirksi. Taigi ačiū jums, kad jūs čia”, – dėkojo į aukcioną susirinkusiems svečiams ir praeiviams praėjusiais metais Metų kaunietės titulą pelniusi originalių Kauno kalėdinių eglių kūrėja J.Šmidtienė.

Labdaros aukcione buvo galima įsigyti įvairiausių daiktų: nuo konditerinių grybukų iki R.Meilutytės vardinės plaukimo kepuraitės. Pastarąją kartu su plaukikės nuotrauka už 150 eurų įsigijo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas. Atsiimdamas pirkinį jis pajuokavo, kad kadangi Rūta pažadėjo autografą ant nuotraukos, bus proga gyvai su ja susipažinti.

Kitas Kauno politikas, Rimantas Mikaitis, už 45 eurus įsigijo tris pokalbius su psichologe D.Bubniene. Paklaustas, ar jam reikia psichologo konsultacijos, politikas atsakė, kad kam nors padovanos.

Aukciono dalyviai vienas kitam nenusileido ir dėl krepšio Metų kaunietės finalininkės Rasos Bortkevičienės iškeptų grybukų. Laimėtojas nusipirko juos už 70 eurų. Į aukcioną įsitraukė ir praeiviai. Jie už 100 eurų įsigijo Valdo Adamkaus knygą “Paskutinė kadencija”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
grazi ideja, man patiko :)

Sveikinu

Sveikinu portretas
Sveikinu rengėjas už puikią iniciatyvą, linkiu jums sėkmės jūsų gyvenime ir darbuose.

to pypenas

to pypenas portretas
ponas (-ia), kai ką nors gero savo rankom padarysit, galėsit komentuot. o dabar- gėda.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių