Quantcast

„Grok, Jurgeli“ šiemet švenčia jubiliejų

Šeštadienį Kauno sporto halėje gausiai rinkosi liaudiškos muzikos gerbėjai: jaunimas, šeimos su vaikais ir senjorai. Čia vyko jubiliejinė 45-oji „Grok, Jurgeli“ šventė.

Galvoja apie pamainą

Šįkart čia pasirodė kapelos ne tik iš keturių Lietuvos regionų – Žemaitijos, Aukštaitijos, Suvalkijos ir Dzūkijos, bet debiutavo ir kolektyvai iš Mažosios Lietuvos. Taip pat dalyvavo šokių kolektyvas iš Vilkaviškio ir vaikų kolektyvas „Karklynėlis“ iš Batniavos, augantis kartu su kiekvienu „Grok, Jurgeli“.

Šventės meno vadovė Bernadeta Aksomaitytė, lydinti ją nuo pirmų žingsnių, džiaugiasi, kad „Grok, Jurgeli“ išgyveno jau 45 metus, tačiau laikas galvoti apie pamainą.

„Sunku pasakyti, ar sulauksime 50-mečio, ateitis parodys. Aš norėčiau, kad tas „Jurgelis“ tęstųsi ir tęstųsi, tačiau yra labai daug naujų festivalių ir kažkas turi eiti į praeitį“, - sakė nepailstanti B.Aksomaitytė, pabrėždama, kad tokios mintys tikrai nereiškia nuovargio ar liūdesio.

Suteikia jėgų

„Ar pavargau? Ne, ką jūs! Kaip tik man tokia veikla jėgų suteikia“, - juokėsi „Grok, Jurgeli“ meno vadovė, pridurdama, kad šiemet šventė subūrė žymiai daugiau žmonių nei pernai.

Jau dešimt metų „Grok, Jurgeli“ kolektyvas rengia šventes regionuose, kur konkurso būdu išrenka dvi kapelas ir jas pakviečia dalyvauti didžiojoje šventėje Kaune.

„Jau kokia ta Lietuva daininga, kokia graži! Ir vaikučiai groja ir dainuoja - nuostabu!", - negalėjo atsidžiaugti B.Aksomaitytė.

Suburia minias

Anksčiau po Lietuvą kartu gastroliuodavo ir ilgametė šventės vedėja Stefa Navardauskienė, tačiau dabar dėl silpnos sveikatos dažnai kelionių atsisakanti. Ir šventėje Kauno sporto halėje moteris dalyvavo ne kaip vedėja, o kaip viešnia kartu su šventės idėjos autoriumi Vaidotu Stulga. 

Beveik pusšimtį metų gyvuojantis renginys gali drąsiai vadintis seniausiu liaudiškos muzikos festivaliu Lietuvoje, turintis tvirtą savo gerbėjų ratą ir auginantis naują dalyvių kartą. Kasmet jis suburia daugiau nei tris šimtus atlikėjų ir tūkstančius liaudiškos muzikos mėgėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių