Quantcast

Karo muziejus ruošiasi atnaujinti ekspoziciją

Vytauto Didžiojo karo muziejus Kaune atsinaujins – 15 metų nekeistą jo ekspoziciją bus bandoma labiau pritaikyti jaunimui, kad ji atitiktų jų informacijos priėmimo įpročius.

Muziejaus direktoriaus pavaduotoja Kristina Petrauskė BNS teigė, kad muziejuje pateikiamas Lietuvos istorijos chronologijos konceptas nesikeis, tačiau keisis jo apipavidalinimas.

„Taip, kaip priimame informaciją, yra pasikeitę per paskutinius dešimtmečius, muziejus savo paskutinę rekonstrukciją turėjo prieš 15 gerų metų, tai mes tiesiog siekiame atsinaujinti, kad geriau atlieptume ir tarnautume visuomenės interesams“, – BNS sakė K. Petrauskė.

Ji taip pat pridūrė, kad muziejuje daugiausia lankosi mokiniai, jaunimas – šiais metais jį aplankė per tūkstantį klasių, o paprastai per metus apsilanko šiek tiek daugiau nei 900 klasių.

„Mūsų karo muziejus yra vienintelis Lietuvoje, kuris visą Lietuvos istoriją pristato chronologiniu principu, užtat mes esam labai populiarūs tarp moksleivių, mokytojų istorijos ir mes norime išlaikyti šitą poziciją“, – sakė viena Karo muziejaus vadovių.

K. Petrauskė pabrėžė, kad dėl šių darbų lankytojams nebus jokių nepatogumų – bilietai nebrangs, muziejus neužsidarys.

„Muziejus neužsidarys ir lankytojams durų neužvers net ir per vykdomą ekspozicijų kaitą. Kadangi muziejus yra įsikūręs trijuose aukštuose, mes labai tikimės, kad mums pavyks visą ekspozicijų kaitą ir atnaujinimo darbus atlikti taip, kad lankytojus visada galėtume įsileisti“, – sakė K. Petrauskė.

„Mes suprantame, kad mūsų muziejus turi labai svarbią pareigą – tai yra Karo muziejus, kuris turi išskirtinę misiją ir švenčių tam tikrų dienomis, ir minėjimo progomis“, – pridūrė ji.

K. Petrauskės teigimu, valstybė muziejaus atnaujinimui skyrė daugiau nei milijoną eurų. Projektavimo darbai turėtų būti pradėti vasarį, o naujo koncepto muziejus lankytojams bus pristatytas 2025 metų žiemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sėkmės

Sėkmės  portretas
Jau visą pastarąjį dešimtmetį buvote puikus muziejus, tikėkimės kad ir ateityje nustebinkite

Bet viena iš vadovių

Bet viena iš vadovių portretas
nemoka taisyklingai kalbėti ir reikšti mintis. Labai labai gaila.

?

? portretas
ar lansbirbio statula bus?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių