Quantcast

Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ skelbia pavasarį!

  • Teksto dydis:

Šv. Velykos – Kristaus prisikėlimo šventė, kurią lydi atbundančios gamtos įvykiai. Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ pavasarį pasitinka išskirtine muzikine programa.

Pirmajame naujojo ciklo „Muzikiniai Ąžuolyno sezonai“ koncerte „Velykų muzika“ skambės kūriniai, išaugę iš tikėjimo,  prisikėlimo dvasios ir pavasario nuotaikų (J. S. Bach „Bist du bei mir“, E.Whitacre  „Lux aurumque“,  G.F. Händel „Hallelujah“, A. W. Ketelbey „In a monastery garden“ ir pan.).

Koncertas išskirtinis ne tik savo turiniu, jame girdėsime retai koncertinėje estradoje skambančius solinius instrumentus – mažąją (piccolo) fleitą ir eufoniją, rašoma organizatorių pranešime.

Melodingus A.Vivaldi ir S. Foster kūrinių fragmentus šiais instrumentais atliks Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ artistai Fausta Drūlytė ir Kęstutis Murza. Ypatinga koncerto „Velykų muzika“ viešnia – vargonininkė Virginija Survilaitė.

Atlikėjos biografijoje – meistriškumo kursai pas žymiausius Austrijos, Čekijos, Vokietijs, Švedijos, Šveicarijos vargonų profesorius bei platus koncertų Lietuvoje ir užsienyje diapazonas – Čekijos, Vokietijos, Suomijos, Švedijos, Šveicarijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Moldavos, Kirgizijos miestuose ir miesteliuose. Velykų muzikai skirtame koncerte V. Survilaitė ne tik jungsis bendroms kompozicijoms su Kauno pučiamųjų instrumentų orkestru „Ąžuolynas“, bet ir atliks spalvingas, solidžias vargonines T.Dubois ir Fr. Couperin partitūras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
To www.tikriausiai pats komentatorius "darbuojasi"drugiskame kolektyve;)))kad taip susijaudino del jam nepriimtinu komentaru....dabar zodzio laisve visiems,taip kad zmones(ar tas pats asmuo) turi savo nuomone,ir ji nebutinai sutampa su jusiske;)))

www

www portretas
www Tik is nesveiko pavydo Anonimas ir visi kiti (manau ,tas pats asmuo) raso apie si drugiska,nuostabu kolektyva. Geda tokiems komentatoriams dergiantiems kauna ir ji garsinantiems zmonems

Anonimas

Anonimas portretas
Fleitiste turetu is gedos raudona but....lilipute ryza...be muilo lenda prie bet kurio vyriskos gimines atstovo...kas pazysta ja tas zino
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių