Quantcast

Lietuviškų šaknų turinti JAV džiazo žvaigždė Nicole Zuraitis surengs koncertą Pažaislio vienuolyno kieme

  • Teksto dydis:

Birželio 28 d. Pažaislio vienuolyno kieme skambės džiazas. Lietuvių kilmės JAV džiazo žvaigždė Nicole Zuraitis, trimitininkas bei vokalistas Vytautas Grubliauskas ir Tomo Botyriaus diriguojamas Kauno bigbendas Pažaislio muzikos festivalio publikai pristatys populiarias džiazo melodijas ir pačios atlikėjos sukurtas kompozicijas.

Tai ketvirtas didysis artėjančio XXIX Pažaislio muzikos festivalio koncertas. Pažaislio vienuolyno kieme publika įpratusi girdėti operos žanro koncertus, tad šis džiazo vakaras neabejotinai įneš naujos muzikinės patirties.

„Pažaislio vienuolyno kiemas yra lankomiausia ir labiausiai festivalio gerbėjų pamėgta erdvė, todėl čia organizuojame vis daugiau koncertų, neapsiribodami tik pradedamuoju ir baigiamuoju. Šią vasarą vienuolyno kieme pristatysime 3 koncertus, kurių programose vyrauja operos kūriniai bei simfoninė muzika, tad  N. Zuraitis kartu su Kauno bigbendu ir V. Grubliausku paruošta džiazo programa į bendrą festivalio panoramą įneš įdomią muzikinę intrigą, kurios mes taip pat nekantriai laukiame“, –  apie koncertinių programų plėtrą ir artėjantį renginį sakė Pažaislio muzikos festivalio direktorė Giedrė Mikaitienė.

Charizmatiškoji N. Zuraitis yra talentinga pianistė, tris solinius albumus išleidusi kompozitorė, pasaulinio garso grupės „Birdland Big Band“ vokalistė. Naujausias jos modernaus džiazo albumas „Hive Mind“, išleistas 2018 metais, laimėjo geriausio džiazo albumo tarptautinį apdovanojimą, o už jame esančią, drauge su vyru muzikantu Danu Pugachu sukurtą, savą garsiosios Dolly Parton dainos „Jolene“ versiją atlikėja buvo nominuota prestižiniuose „Grammy“ apdovanojimuose. N. Zuraitis yra daugybės džiazo konkursų laureatė, per savo muzikinę karjerą bendradarbiavusi su tokiais muzikantais kaip Cyrille Aimee, Thana Alexa, Dave‘as Strykeris, Tomas Chapinas, Omaras Hakimas, Melanie Safka, Helen Sung ir kt.

N. Zuraitis kartu su Kauno bigbendu ir V. Grubliausku paruošta džiazo programa į bendrą festivalio panoramą įneš įdomią muzikinę intrigą. Atlikėjų archyvo nuotr.

JAV gimusi N. Zuraitis lietuviška kilme šiandien gali didžiuotis dėl savo senelio Danieliaus Zuraičio, kuris su tėvais, Juozapu ir Ona, į JAV emigravo 1909 metais. Atlikėjai užaugus paaiškėjo tikroji jos prosenelių gimtinės palikimo priežastis – Danieliaus mama buvo Lietuvos žydė, todėl bėgdami nuo žydų persekiojimo Zuraičiai įsikūrė JAV. N. Zuraitis iki šiol palaiko ryšį su Lietuvos konsulatu Niujorke, dalyvauja įvairiuose jų ir JAV lietuvių organizuojamuose renginiuose.

Kauno bigbendas. Atlikėjų archyvo nuotr.

Drauge su N. Zuraitis koncertuosiantis Kauno bigbendas skaičiuoja ketvirtą savo veiklos dešimtmetį. Su kolektyvu bendradarbiauja geriausi Lietuvos džiazo instrumentalistai ir vokalistai bei svečiai iš užsienio ša-lių. Kauno bigbendas yra aktyvus Lietuvos muzikinio gyvenimo ir džiazo festivalių, originalių programų dalyvis, yra apkeliavęs daugumą Europos šalių. Propaguojantis platų muzikos stilių diapazoną – nuo džiazo klasikos iki šiuolaikinių džiazo kompozicijų – kiekvieną kartą ieško netikėtų jungčių, susiliejimo muzikoje su džiazo meistrais. Klausytojams tapo įsimintinos programos su smuiko virtuoze ir kompozitore Line Kruse (Danija), pianistu Peteriu Beetsu (Nyderlandai), dainininke Claire Martin (Jungtinė Karalystė), kylančia suomių žvaigžde Maja Mannila, teatrališka dainininke bei kompozicijų autore Hilde Louise Asbjørnsen (Norvegija), intelektualiuoju prancūzų džiazo dainininku Davidu Linxu ir pan.

Prie N. Zuraitis ir Kauno bigbendo prisijungs trimitininkas bei vokalistas Vytautas Grubliauskas, kurį su menininke sieja ilgametė bičiulystė. Lietuviškuoju Armstrongu vadinamas muzikas ketina žaismingai įsilieti į koncerto programą, sustiprindamas ir įkaitindamas atmosferą jam būdingais intonacijų vingiais ir ekspresyviomis viršūnėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Dudoriu out
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių