Quantcast

Žmonės su negalia Kaunui dovanojo filmą, dainą ir šokį

„Žmogus su negalia – kitoks, bet visi kartu mes galime daugiau“, – tokiais žodžiais projekto „Menas visiems“ organizatorė Neringa Derkintytė pristatė neįgaliųjų pasirodymą Kauno Rotušės aikštėje, miesto gimtadienio šventės metu.

35 dalyviai iš penkių skirtingų valstybių susibūrė dėl projekto, kurio metu jaunimas per keturis pusdienius sukūrė trumpametražį filmą „The path“ („Kelias“), dainą, šokį ir fotografijų ciklą. Vizualiniais metodais buvo siekiama suvienyti sveikuosius ir neįgaliuosius bei visuomenei pateikti mintį, kad visi yra lygiaverčiai.

Organizatorė Živilė Dinapaitė džiaugėsi pavykusiu projektu. Ant scenos buvo juntamas šiltas dalyvių ryšys. Tai patikino šokyje pasirodžiusi, neįgaliojo vežimėliu judanti Agnė. Ji teigė, kad nespėdavo pavargti, nes treniruotės prabėgdavo greitai ir linksmai. Paprašyta pasidalinti įspūdžiais, mergina nesulaikė ašarų ir pripažino, kad projektas ją daug ko išmokė. „Aš netikiu tuo, ką mes čia šiandien padarėm!“, – šluostydamasi skruostus kalbėjo Agnė.

Ji teigė, kad scenos baimės niekas nejautė, o pasirodymų metu mėgavosi bei džiaugėsi pasiektais rezultatais. Kauniečiai bei miesto svečiai projekto dalyvius apdovanojo aplodismentais, o Agnė jiems dėkojo už palaikymą. 

Ruošiantis pasirodymui neišvengta ir iššūkių: vienas iš šokėjų treniruotės metu pasitempė koją ir dviem dienoms atsidūrė ligoninėje, susirgo dainos atlikėja. Tiesa, abiejų sveikata pagerėjo ir šeštadienį jie galėjo dalyvauti pasirodymuose.

Iš kitų miestų atvykę projekto dalyviai namo parsiveš ne tik šiltus įspūdžius, bet ir projekto vaisius. Ž. Dinapaitė sakė, kad Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių gyventojai artimiausiu metu galės išvysti fotografijų parodą, filmą bei išgirsti įrašytą dainos versiją.

Nepaisant džiugios organizatorių nuotaikos, jie priminė, kad Kauno mieste labai trūksta prieigų neįgaliesiems, todėl šia tema dar reikia daug diskutuoti, o projektas „Menas visiems“ tam yra gera pradžia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių