Quantcast

Parodė atnaujintą Kauno rotušę: liko tik baigiamieji darbai

  • Teksto dydis:

Kauno miesto muziejus pravėrė virtualias duris į atnaujintą Rotušės pastatą. Po kapitalinio remonto matyti blizgančios erdvės. Skelbiama, kada Rotušė vėl bus atvira lankytojams.

„Ilgai lauktas momentas jau čia – Kauno rotušės kapitalinis remontas sparčiai artėja pabaigos link. Reprezentacinis miesto pastatas reikalauja preciziško kruopštumo, tad labai džiaugiamės matydami itin kokybiškai atliekamus darbus“, – skelbė Kauno miesto muziejaus atstovai.

Rotušės pastatas remontuojamas jau dvejus metus. Paveldiniame pastate teko ieškoti kūrybiškų sprendimų, atnaujinti laiko paženklintas erdves, tačiau išlaikyti ir autentiką.

Kauno miesto muziejus nuotr.

„Kol pirmas aukštas, laiptinė ir palėpė dar blizginami, architektų biuras „Processoffice“ rūsyje jau įrenginėja muziejaus ekspoziciją. Ja skatinsime inovatyviai žvelgti į Kauno raidą bei susiformavusį kaunietišką savitumą, atskleisime ir nagrinėsime dabartinį miesto vystymąsi“, – nurodė muziejaus atstovai.

Skelbta, kad remonto metu bus atnaujintos vidaus erdvės bei fasadas. Baigus darbus pastatas bus gerokai funkcionalesnis, daugiau galimybių jį aplankyti turės ir judėjimo negalią turintys asmenys. Prieš rekonstrukciją nurodyta, kad po vienu Rotušės stogu įsikurs šiuolaikiškas ir modernus miesto muziejus, kavinė, parodų paviljonas, multifunkcinės erdvės renginiams bei edukacinėms veikloms, taip pat sugrįš Turizmo centras, tad muziejaus atstovai paragino laukti šių naujienų.

„Kauno rotušę atversime jau šią vasarą. Rotušėje veiks muziejus, turizmo informacijos centras, kavinė, o į rotušės Baltąją salę sugrįš santuokų ceremonijos. Sekite naujienas!“ – apie tai, kad gražiausioje miesto salėje vėl bus mainomi aukso žiedai, nurodė Kauno miesto muziejus.

Kauno miesto muziejus nuotr.

Primename, jog miesto atstovai skelbė, jog viešame konkurse dėl XVI a. statytos rotušės kapitalinio remonto ir vidaus patalpų atnaujinimo dalyvavo trys įmonės. Sutartis dėl projekto įgyvendino pasirašyta su bendrove „Kaminta“, pasiūliusia optimalią bendrą tvarkybos darbų kainą – 3,336 mln. eurų. Be to, rangovas įsipareigojo savo atliktiems darbams suteikti 10 metų garantą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gerai kad Izraelis dave pinigu saunuoliai litvakai.

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai!!!

Tikrai

 Tikrai portretas
Kai tik pasirodo straipsnis apie Kauną, tuoj susirenka konservėlių ciucikai, bet žinokit karavanas toliau sėkmingai žengia...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių