Quantcast

Kaunas pirmadienį baigia šildymo sezoną

  • Teksto dydis:

Balandžio 29 d. Kauno mieste baigiamas šildymo sezonas, prasidėjęs praėjusių metų spalio 16 dieną. Kaip įprasta, kauniečiai už šilumą mokėjo vieną mažiausių kainų šalyje – visą šildymo sezoną ji buvo mažesnė nei 7 ct/kWh arba beveik 13 proc. mažesnė už šalies vidurkį.

Palyginti su 2022–2023 m. šildymo sezonu, Kaune šilumos kaina sumažėjo apie 22 proc.

Kovo mėnesį, palyginti su tuo pačiu praėjusiu metų mėnesiu, kauniečiai gavo apie 20 proc. mažesnes šildymo sąskaitas. Už 50 kv. metrų ploto senos statybos butą gyventojai mokėjo 46 eurus (pernai – 54 eurus), renovuotame daugiabutyje gyvenantys kauniečiai – 25 eurus (32 eurus), naujos statybos – 22 eurus (30 eurų).

Šildymo sezono pradžią ir pabaigą skelbia savivaldybės, atsižvelgdamos į vidutinę paros temperatūrą ir orų prognozes. Dažniausiai šildymo sezonas baigiamas balandžio viduryje ar antroje jo pusėje. Pernai šildymo sezonas Kauno mieste baigtas balandžio 13 d., rajone – balandžio 14 d., dar ankstesnį sezoną, atitinkamai, balandžio 25 ir 26 d.

Primename, kad gyventojai gali patys nuspręsti, kada pradėti ar baigti šildymo sezoną. Vadovaujantis Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklių nustatyta tvarka, jie sprendimą gali priimti balsų dauguma (50 proc. + 1 bendrasavininkis).

Apie sprendimą nustatyta tvarka turi būti informuojamas šilumos tiekėjas. Šildymą įjungia arba išjungia daugiabučio namo šildymo ir karšto vandens sistemą prižiūrintis administratorius ar prižiūrėtojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Kokia laimė:((....

Dėkui

Dėkui portretas
Dėkui dievui.Nes mokėjome kosmines sumas.

Kada Klaipėda

Kada Klaipėda portretas
O Klaipėda kada... savaitgalį 15-20 laipsnių bus.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių