Quantcast

Kaune prasideda Azijos ir skandinavų kultūrų savaitė

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Kaune vyraus Azijos ir skandinavų kultūros – prasideda jubiliejinė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rengiama Azijos savaitė ir skandinaviškos kultūros pažinimo renginiai.

Dešimtasis VDU Azijos festivalis kvies patirti šio žemyno kultūrą, tradicijas, šiuolaikinį ir klasikinį meną.

„VDU Azijos savaitė vis primena, koks įvairus ir kupinas atradimų yra šis regionas. Aktyvios akademinės bendruomenės dėka Kaunas turi išskirtinę privilegiją pažindintis ir mėgautis Japonijos, Korėjos, Kinijos ir Taivano kultūromis ir jaučiame didžiulį įsipareigojimą šio festivalio tradiciją ne tik išlaikyti, bet ir plėsti“, – savivaldybės pranešime sakė VDU Azijos studijų centro vadovas Arvydas Kumpis.

Festivalio programoje – pažintis su Rytų Azijos kalbomis, protmūšiai, azijietiško maisto kūrybinės dirbtuvės, įspūdžiai iš kelionių Japonijoje ir Nepale, tarptautinė studentų mokslinė konferencija, šiuolaikinio šokio vakaras, Kultūros mugė, tautinių kostiumų, fotografijos parodos.

Paskutinę balandžio savaitę Kaunas taip pat tradiciškai kviečia iš arčiau pažinti skandinavų kultūrą.

„Kaunas palaiko ir stiprina glaudžius ryšius su miestais-partneriais Švedijoje, Suomijoje, Norvegijoje bei Danijoje. Su dauguma jų draugystė trunka ilgiau nei du dešimtmečius. Kuriame bendrus projektus, dalinamės gerosiomis patirtimis švietimo, kultūros, aplinkos apsaugos, jaunimo mainų, transporto, savivaldos ir kitose srityse. Tradiciškai šį bendradarbiavimą įprasminame Skandinavijos dienų renginiais, skatindami kauniečius geriau pažinti šių šalių kultūrą“, – sakė Kauno vicemeras Mantas Jurgutis.

Dalyvių laukia parodos, norvegų kalbos pamokos, protmūšis, paskaitos bei diskusijos, ekskursijos, žygiai, koncertai, ekskursijos, šiaurietiško ėjimo treniruotės.

Trečiadienį numatytas švietimo forumas, Šiaurės šalių atstovai dalysis savo patirtimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Per arbatos ceremoniją nepliurpiama

Per arbatos ceremoniją nepliurpiama portretas
Tai savotiška meditacija ir reikia stebėti ceremoniją atliekančio veiksmus. Šnekėtis, juokauti ir šiaip triukšmauti yra didelė nepagarba žmogui, kuris jums ruošia arbatą. Į snukį jums neduos, aišku, bet nuomonę apie jus susidarys nekokią.

otto

otto portretas
Leftistai dirba juodą darbą.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai jau tikrai geras renginys. Nes skandinavai, bent jau man mažai kuo skiriasi nuo azijatų
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių