Quantcast

Kauno poliklinikų laukia reformos

Ekspertų grupė Kauno savivaldybei rengia siūlymus, kaip optimizuoti miesto poliklinikų darbą. Planuojama, kad reforma ne tik padės sutaupyti, bet ir pagerės sąlygos medikams bei pacientams. Gydytojų sąjungos prezidentas sako pasigendantis konkretesnių pagrindimų, kuo reforma būtų naudinga medikams ir pacientams.

Kaune veikia penkios poliklinikos ir dar keliolika jų padalinių. Dainavos poliklinikoje reformos jau prasidėjo – sumažėjo administracijos darbuotojų, atsisakyta remonto tarnybos, kurioje dirbo keliasdešimt žmonių. Pasak poliklinikos vadovo, įstaiga turi gydyti, o ne skaičiuoti pinigus, užsiimti remontais ar tvarkyti buhalteriją.

„Sumažinus administraciją ir remonto tarnybą kitais metais būsime sutaupę 200 tūkst. eurų, šituos pinigus nukreipsime, aišku, darbo užmokesčio didinimui, bet šituo optimizavimas nesibaigia ir neapsiriboja, matome funkcijų, kurias galėtume daryti efektyviau, manau, kad galėtume sutaupyti iki 300 tūkst. eurų“, – sakė Dainavos ir Šilainių poliklinikos direktorius Paulius Kibiša.

Permainos žadamos ir kitose miesto poliklinikose. Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas sako, kad dabar poliklinikos – miestai mieste, jos nebendradarbiauja, nors dirbant kartu, perkant, pavyzdžiui, paslaugas, būtų galima sutaupyti. Ar poliklinikos būtų jungiamos į vieną įstaigą, ar jose liktų atskiri vadovai, bus sprendžiama sulaukus ekspertų siūlymų.

„Medikams bus tikrai tik į gerą. Sumažės administracija, tikrai sumažės ir pagalbinio personalo. Kvadratūros, manau, kažkur reikia daugiau, kažkur panašiai bus“, – kalbėjo G. Petrauskas.

Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas pasigenda tikslesnių skaičiavimų, kuo reforma, pavyzdžiui, poliklinikų sujungimas, būtų naudinga medikams ir pacientams.

„Esu jau truputį diskutavęs su kai kuriais darbo grupės nariais, kol kas tie teiginiai, kuriuos girdėjau, man nėra aiškūs, kam kažką jungti ir daryti, kai tą galima daryti kiekvienoj šių dienų poliklinikoje? Tereikia vadovui norėti kažką keisti“, – aiškino Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas.

Darbo grupė siūlymus savivaldybei pateiks gruodžio pabaigoje, reforma, galbūt, prasidėtų kitąmet. Pasak jos šalininkų, poliklinikų darbą reikės optimizuoti, nes per pastaruosius metus Kaune mažėjant gyventojų, poliklinikose lankosi ir gerokai mažiau kauniečių.


Šiame straipsnyje: kaunaspoliklinikosreformos

NAUJAUSI KOMENTARAI

už sveikatos strategijos kurimą atsakinga kojinių technologė

už sveikatos strategijos kurimą atsakinga kojinių technologė portretas
Viskas bus o.k. savivaldybes sveikatos apsaugos skyriuje dirba kojinių technologe, teologe, socialinio darbo specialistas ir pan, jie ir sustrategavo, kaip gera bus sujungus poliklinikas....

NUOMONE NEXT

NUOMONE NEXT portretas
JAU BEVEIK PRIES 10 METU PRIEMIAU SPRENDIMA IS ALEKSOTO POLIKL. PEREITI I PRIVACIA POLIKL... VISKAS SPRENDZIASI KITAIP,I TAVO SVEIKATA ZIURI RIMTAI,NEREIK MALDAUTI SIUNTIMU IR T.T LAIKU PRIIMTAS SPRENDIMAS...SKAITAU ATSILIEPIMUS IR PRISIMENU SENUS LAIKUS,KAIP BUVO...CIA YRA KIEKVIENO ZMOGAUS TEISE PASIRINKTI GYDYMO ISTAIGA..NIEKAS PER JEGA NELAIKO IR VISKAS...

tam sveikam gydytojui

tam sveikam gydytojui portretas
Vilniuje ne isterija, o tragedija, iš buvusių miesto dešimties ligoninių liko dvi ir Santoriškių respublikinės klinikos, tai kokie dar pinigai, kai tiesiog nėra kur gydytis, nėra kur ir į eiles stoti
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių