Quantcast

Kauno rajono savivaldybė kreipiasi į Vyriausybę

  • Teksto dydis:

Antradienį posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba sutarė kreiptis į Vyriausybę, kad ji perduotų savivaldybei pastatą, esantį Domeikavos seniūnijoje, Šakių kaime, Stumbro g. 3.

Pastatą Vyriausybė yra įsigijusi iš privačių asmenų ir patikėjimo teise perdavusi Lietuvos kalėjimų tarnybai (LKT), kad ši jame įrengtų atviro tipo įkalinimo įstaigą (pusiaukelės namus). Vyriausybei adresuotą dokumentą ketinama priimti artimiausiame Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdyje. Tokiam žingsniui bendru sutarimu pritarė visos tarybos frakcijos.

„Esant galimybei, galėtume perimti šį pastatą ir jį pritaikyti meno mokyklos reikmėms, toks sprendimas atlieptų Domeikavos bendruomenės lūkesčius“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Esant galimybei, galėtume perimti šį pastatą ir jį pritaikyti meno mokyklos reikmėms, toks sprendimas atlieptų Domeikavos bendruomenės lūkesčius.

Kalėjimų tarnybos planams Šakių kaime įrengti pusiaukelės namus pasipriešino vietos bendruomenė, kurios atstovai tvirtina, kad vieta tokiai įstaigai yra netinkama, nes yra arti ugdymo įstaigų ir gali kelti saugumo problemų.

Gruodžio 14 d. Kauno apygardos prokuratūra įspėjo Lietuvos kalėjimų tarnybą nedaryti pažeidimų steigiant pusiaukelės namus ir, kaip to reikalauja įstatymai, pakeisti žemės sklypo ir pastato paskirtį, tik paskui pradėti įstaigos veiklą.

Lapkričio 8 d. Kauno rajono meras V. Makūnas išsiuntė raštą teisingumo ministrei Ewelinai Dobrowolskai, prašydamas atsakyti į bendruomenės keliamus klausimus, tarp jų – ir dėl pusiaukelės namų steigimo teisėtumo. „Kalbėjau telefonu su ministre, kuri patikino, kad pateiks visus atsakymus“, – teigė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi ple....

Oi ple.... portretas
Straipsnyje evelina dobrovoska rašosi su w...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių