Quantcast

Legendinėje Kauno sporto halėje – paskutiniai rekonstrukcijos akordai

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė kauniečius pakvietė virtualiai pasižvalgyti po baigiamą rekonstruoti Kauno sporto halę. Pasak miesto atstovų, rekonstrukcija legendinėje Kauno vietoje jau pasiekė finišo tiesiąją.

Kas dar liko?

Kauno atstovai informavo, kad šiuo metu Sporto halėje atliekami baigiamieji darbai: tikrinamos sumontuotos sistemos, šalinami smulkūs trūkumai.

„Atnaujintas pastatas bus universalus – jame vyks sporto varžybos, koncertai, parodos, vaikų užimtumo programos ir įvairios bendruomeninės veiklos“, – skelbia savivaldybė.

Per renovaciją išplėstas halės funkcionalumas: pirmame aukšte įrengtos mobilios tribūnos, o antrame – šešios multifunkcės patalpos ir erdvė su transformuojamomis pertvaromis. Įvairių renginių metu bus iki 3 tūkst. sėdimų vietų.

„Nors salės vaizdas gerokai pasikeitęs, čia išsaugoti ir autentiški elementai: išlaikytas tribūnų išdėstymas U forma, o fasadui grąžinta istorinė tarpukario išvaizda“, – pranešama socialiniame tinkle „Facebook“.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Darbai užtruko

Portalas kauno.diena.lt primena, kad Kauno sporto halės rekonstrukcija pradėta 2019 metų gegužę. Miesto savivaldybė su konkursą laimėjusia bendrove „Versina“ buvo pasirašiusi rekonstrukcijos sutartį ir buvo numatyta, kad darbai baigsis po 15 mėnesių.

„Rangovai įsipareigojo per 15 mėnesių atlikti darbus. Pirmiausia bus demontuojamos tribūnos, atliekami vidaus darbai, vėliau bus tvarkoma pastato išorė – halė bus apšiltinta, pakeisti langai“, – tokią žinutę miesto atstovai skelbė dar 2019 metų balandį.

Po rekonstrukcijos Kauno sporto halė virs daugiafunkciniu centru, kuriame vyks ne tik sporto varžybos, bet ir koncertai, konferencijos, parodos ir kongresai.

Tačiau akivaizdu, kad halės rekonstrukcija užsitęsė ir tik kitų metų pradžioje dabar bus kerpama simbolinė juostelė ir vėl pakviečiami lankytojai.

Anksčiau skelbta, kad po atnaujinimo pastato plotas padidės 1,5 tūkst. kv. m, o salėje bus įrengtos teleskopinės tribūnos, kurias bus galima stumdyti. Halėje taip pat bus įrengta vieta barui, kavinei bei erdvės ekspozicijoms. Pastate bus atnaujinta gaisrinė sauga, inžinerinės sistemos. Atsisakoma pakabinamų dujinių šildytuvų, iš esmės pertvarkoma pastato šildymo ir ventiliacinė sistema.

Antrajame aukšte bus įrengtos šešios universalios patalpos po 50 kv. m, taip pat multifunkcinė patalpa su transformuojamomis pertvaromis. Joje gali būti įrengtas baras, kavinė, drabužinės, ekspozicijos, čia bus ir dalis stacionarių tribūnų.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Po rekonstrukcijos Kauno sporto halė virs daugiafunkciniu centru, kuriame vyks ne tik sporto varžybos, bet ir koncertai, konferencijos, parodos ir kongresai. Didelis dėmesys bus skiriamas neformaliai veiklai: vaikų būreliams, užsiėmimams, šokiams“, – tokią informaciją miestas skelbė spaudos pranešimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karalius

Karalius portretas
pagaliau b...

Tomas

Tomas portretas
Realiai tai beleka padare… nugriove ir visiskai kita statini pastate. Toli grazu nuo buvusios autentiskos sporto hales.

cha cha cha

cha cha cha  portretas
kiek jau metų "paskutiniai akordai '?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių