Quantcast

Nustėro: kas leido genėti žydinčius kaštonus?

Vegetacijos periodu augalų genėti nerekomenduojama, tačiau Kaune rekomendacijų nepaisoma – praėjusią savaitę medžiai genėti V.Krėvės pr.

Vegetacijos periodu augalų genėti nerekomenduojama, tačiau Kaune rekomendacijų nepaisoma – praėjusią savaitę medžiai genėti V.Krėvės pr.

Vieno V.Krėvės pr. namo gyventojai net nustėro, kai kieme išvydo medžių genėti atvykusius darbininkus.

"Kaštonas neseniai pradėjo žydėti, negi jį galima genėti tuo metu, kai žydi?" – stebėjosi greta esančiame name gyvenanti Roma. Nei jai, nei kitiems į lauką išėjusiems žmonėms darbininkai nesiteikė nieko aiškinti, tad gyventojai kreipėsi į žurnalistus.

Paaiškėjo, kad dėl medžių genėjimo į savivaldybę kreipėsi namo gyventojų dauguma. Augmenija džiugino ne visus kaimynus, nes lapais aplipusios šakos į kambarius neįleisdavo šviesos. Žiemą vykusiame susirinkime 39 iš 59 gyventojų balsavo už medžių genėjimą. Vasario mėnesį buvo išduotas genėti reikalingas leidimas, tačiau darbų vykdyti darbininkai atvyko tik gegužę.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Ovidijus Petrulis teigė, kad atšaukti leidimo nėra jokio pagrindo. Skyriaus vedėja Radeta Savickienė pridūrė, kad nerekomenduotina augalų genėti jų vegetacijos periodu. Miško kirtimai negali būti vykdomi balandžio ir gegužės mėnesiais, siekiant suteikti augalui sveiką augimo procesą. Mieste, pasirodo, tokio draudimo nėra.

Nuliūdusi Roma pastebėjo, kad medžiai išties nugenėti gražiai, bet pasiguodė prisiminusi, jog jie suteikdavo pavėsį.


Šiame straipsnyje: kaštonaimedžiaiaugalaikaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktelis

Faktelis portretas
Ne genėjime esmė. Esmė ta, kad per daug valdininkų kurie tarpusavyje nesusikalba. Ir aiškiai sėdi ne savo kėdėse. Meras turėtų padaryti išvadas. Čia tas pat kaip su nukritusiu lėktuvu.

Hipodromo g

Hipodromo g portretas
irgi genėjo žydinčius kaštonus. Kai kam aiškiai nagai niežti naikinti gamtą, tegu į mūro sieną pasikaso, nevykėliai.

kai kam medziai miegot trukdo mat snara tai 30 m

kai kam medziai miegot trukdo mat snara tai 30 m  portretas
grazuolius pjauna ir ...nieko o kitus nugeni taip kad patys mirsta ir nieko mat valdziazmogiu toks noras
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių