Quantcast

Karo muziejaus liūtai nustebino restauratorius

Restauruojamos Vytauto Didžiojo karo muziejų puošusios liūtų skulptūros. Pasak meistrų, Sankt Peterburge išlieti liūtai gerokai pažeisti.

Restauratoriai dabar valo skulptūras ir, sako, patys nustebę, kad jos tokios suvargusios – liūtų šonuose ir kojose žioji nemažos skylės. Matyt, tai skulptūrų liejikų darbo brokas. Skyles restauruotojai planuoja užlydyti.

„Paskui bus konservavimo darbai, aišku, atitinkamai priderinant spalvą. Tai bus seno ketaus spalva. Radome vietų, kad kažkada jie buvo dengti gruntu“, – pasakoja Kauno projektavimo, restauravimo ir statybos instituto Restauravimo dirbtuvių vadovas Raimondas Bridikis.

Liūtai į Kauną atkeliavo iš Astravo dvaro – jie, užsakius grafui Jonui Tiškevičiui, iš ketaus išlieti Sankt Peterburge XIX amžiaus viduryje.

„Pastačius naują Vytauto didžiojo karo muziejaus pastatą 1938 metais, grafo Tiškevičiaus sūnus Jonas Julius Tiškevičius padovanojo liūtus muziejui. Taip šie liūtai nuo tos dienos pradėjo puošti Vytauto Didžiojo karo muziejaus portalą“, – teigia Vytauto Didžiojo karo muziejaus darbuotoja Eglė Aleknaitė.

Skulptūros kapitaliai restauruojamos pirmąsyk ir prie muziejaus turėtų grįžti lapkričio pabaigoje. Tuomet bus baigiamas tvarkyti fasadas, įrengtas apšvietimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mund

Mund portretas
Kam Jums tas Žaligirio mūšis, pasiskaitykit normalios literatūros apie tai kaip lietuviai "laimėjo" pasiplaudami iš mūšio lauko... nereikia taip sureikšminti to mūšio... Turim ir be jo kuo pasidžiaugti..

o

o portretas
kur Žalgirio mūšio pano ant fasado,ubagai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių