Quantcast

Rinkėjams skirtuose leidiniuose – vėl klaidos

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija nesugeba organizuoti ir kontroliuoti apygardų rinkimų komisijų darbo – įsitikinęs Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas, Seimo narys Linas Balsys, kurį apstulbino nesibaigiančios klaidos Kauno miesto ir rajono komisijų rengtuose informaciniuose rinkėjams skirtuose leidiniuose.

Kauno rajono rinkėjams išleistame informaciniame leidinyje prie Lietuvos žaliųjų partijos programos nurodomas klaidingas sąrašo numeris. Praėjusią savaitę Kauno miesto rinkėjai gavo informacinius leidinius su klaidingai nurodytu Lietuvos žaliųjų partijos pavadinimu.

L. Balsys dėl aplaidaus Kauno miesto ir rajono savivaldybių rinkimų komisijų darbo kreipėsi į Vyriausią rinkimų komisiją, kad ši ne tik perspausdintų su klaidomis išleistą informaciją rinkėjams, bet ir apie klaidas paskelbtų viešai, tačiau ši, anot partijos, iki šiol nepateikė jokio atsakymo į kreipimąsi, tik žiniasklaidoje pakomentavo, jog įpareigojo komisiją atsiprašyti už neteisingai išspausdintą informaciją.

„Kauno rajono rinkėjams už mokesčių mokėtojų pinigus atspausdintuose specialiuose rinkėjams skirtuose informaciniuose leidiniuose vietoje Lietuvos žaliųjų partijai priklausančio sąrašo numerio 12 įrašytas numeris 10. Kauno miesto rinkėjams išleistame leidinyje prie mūsų programos Lietuvos žaliųjų partijos pavadinimas nurodomas su grubia klaida – partija klaidingai įvardijama kaip „Lietuvos žaliųjų sąjunga“. Mus stulbina toks neatsakingas ir aplaidus Kauno ir Kauno rajono savivaldybių rinkimų komisijų darbas, kuris ne tik daro žalą partijai, bet ir klaidina rinkėjus. Vyriausioji rinkimų komisija turėtų prisiimti visą atsakomybę dėl tokios susidariusios padėties, nes ji nesugeba, arba nenori nei organizuoti ir kontroliuoti regioninių komisijų darbo, nei operatyviai ištaisyti padarytą žalą. Taip yra dėl to, jog rinkimų įstatymuose nenumatyta jokia rinkimų komisijų atsakomybė už tokį rinkėjų klaidinimą. Lietuvos žaliųjų partija ketina inicijuoti įstatymų pataisas, kad už mokesčių mokėtojų pinigus dirbantys komisijų pareigūnai atsakytų už savo klaidas“, – sakė L. Balsys.

Lietuvos žaliųjų partijos kandidatų į Kauno rajono savivaldybę sąrašo lyderis Audrius Janulaitis patikino, kad, nepaisant klaidų informaciniuose leidiniuose, balsavimo biuleteniai, kuriuose rinkėjai galės pažymėti norimus kandidatus, atspausdinti teisingai – juose 12-uoju numeriu sąraše nurodoma Lietuvos žaliųjų partija.

Kauno apygardos rinkimų komisija Kauno miesto rinkėjams atspausdintame leidinyje padarė ne vieną klaidą. Dalį rinkėjų Kaune pasiekė informaciniai leidiniai, kuriuose trūko penkių kandidatų į merus biografijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzoaukites

Dzoaukites  portretas
Dziaukites kad suklydo, gavot nemokama reklama spaudojje , raso juk apie tai. Ko dar reik.

Cha

Cha portretas
O ko jūs norit? Laikraščiuose klaidas daryti galima, knygos irgi dažniausiai klaidų pilnos, tai kodėl rinkimų reklamoje klaidų neturėtų būti? Patys įpratinot bet kaip dirbti, todėl neinkškit dabar!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių