Quantcast

Tiesiamas naujas „Rail Balticos“ ruožas

Pradedamas statyti maždaug 5 kilometrų „Rail Balticos“ geležinkelio ruožas, kuris ateityje, nutiesus dar du ruožus, sujungs „Rail Balticos“ vėžę ir Kauno intermodalinį terminalą. Taip Lietuva pradeda antrąjį europinės geležinkelio vėžės tiesimo etapą iki Latvijos sienos.

Ruože „Jiesia-Rokai“ darbai turėtų prasidėti netrukus, rangovas juos planuoja baigti kitų metų pabaigoje. Statybos kainuos apie 16 mln. eurų.

„Mūsų laukia 5 km geležinkelio linijos, reikės suremontuoti tiltus, įrengti pralaidas, priešgaisrinę sistemą, atlikti gausybę visokių, su automatiką susijusių, ir infrastruktūros darbų“, – teigė UAB „Hidrostatyba“ valdybos pirmininkas Jonas Dumašius.

„Lietuvos geležinkelių“ vadovai sako, tai pirmas etapas, siekiant gegužę pradėjusį veikti Kauno intermodalinį terminalą Palemone sujungti su europine vėže. Taip jis taps logistikos centru, kuriame bus galima greitai aptarnauti krovinius, vežamus skirtingo standarto vėžės geležinkelio tinklais. Dabar ieškoma rangovų kitiems dviem ruožams: „Kauno geležinkelio stotis – Palemonas“ ir „Rokai – Palemonas“. Jų statyba, pasak „Lietuvos geležinkelių“, bus sudėtinga.

„Tai yra ne tik europinės vėžės statyba, bet europinės vėžės statyba kartu su esamos rusiškos vėžės sankasos rekonstrukcija, kadangi europinė vėžė ir rusiška vėžė bus ant vienos sankasos, tai darbai iš tikrųjų yra labai sudėtingi, ypač stotyse, kur vėžės skirsis. Taip pat numatomas europinės vėžės tiesimas prie Kauno hidroelektrinės“, – teigė „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktoriaus pavaduotojas Andrius Montrimas.

Nutiesti šiuos du, maždaug 17 km ruožus, kainuos apie 115 mln. eurų, planuojama, kad Kauno intermodalinis terminalas su „Rail Baltica“ geležinkelio linija visiškai bus susijungtas 2018 metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KE

KE portretas
Visa tai pasakos, nes kol kas kišami pinigai be gaunamo pelno. Pelno nebus kol normaliai neveiks krovinių judėjimas su Vokietija. Reikia nepamiršti tą ką pastatome ( ne tik geležinkelį } už ES pinigus vėliau reiks išlaikyti savo pinigais. Geležinkelis, įvairūs slėniai, sporto salės ir pan. privalo duoti pelną, bet neišlaikomi iš miestų biudžetų.

DJ

DJ  portretas
Pagaliau Gancija pradėjo mokėti kompensaciją už okupaciją !.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių