Quantcast

Trapus Panemunės bendruomenės saugumas

Panemunės gyventojai skundžiasi, kad, uždarius tiltą, specialiosios tarnybos užtrunka reaguoti į pagalbos šauksmą.

Panemunės gyventojai skundžiasi, kad, uždarius tiltą, specialiosios tarnybos užtrunka reaguoti į pagalbos šauksmą.

Panemunės bendruomenės centro valdybos narys Gintautas Bukauskas pasakoja buvęs vienos vagystės liudininku. Iš namo Gailutės g. laiptinės vagilė nugvelbė dviratį. "Matėme ją nuvažiuojančią. Pranešėme policijai. Savo kailiu patyriau, kad laukėme 40 min.", – dėstė G.Bukauskas.

Tiesa, vagilė vis tiek buvo sulaikyta. Praėjus 15 val. po vagystės dviratis grąžintas savininkui. Panemunės bendruomenės narys pasakojo kitą, dar liūdnesnį, atvejį. Vaidoto g. nuosavame name kilo gaisras. Pasak G.Bukausko, ugniagesiai atvyko panašiai – po 40 min. Jauna šeima liko be pastogės. "Dabar bendruomenė telkiasi ir bandome jiems visaip padėti", – dėstė G.Bukauskas.

Vyras įsitikinęs, jei būtų tiesioginis susisiekimas su miestu per tiltą, specialiosios tarnybos atvažiuotų gerokai greičiau. Esant dabartinei situacijai, tarnybos, kaip ir gyventojai, važiuoja aplinkkeliais ir taip gaišta neretai itin brangias minutes.

Panemunės policijos komisariato viršininkas Giedrius Klimavičius nenori sutikti su gyventojų metamais priekaištais. Esą į gyventojų pranešimus pirmiausia reaguoja Patrulių rinktinė, o iš komisariato tyrimo grupė atvažiuoja vėliau. Tačiau pareigūnas negailėjo gerų žodžių Panemunės bendruomenei.

"Bendruomenės ypač suaktyvėjo ir bendradarbiauja su policija. Saugios kaimynystės principas Panemunėje ypač veiksnus", – gyrė pareigūnas. Pasak policijos viršininko, nusikalstamumas Panemunėje ėmė mažėti uždarius vadinamąjį pseudobarą Vaidoto g.

G.Klimavičiaus teigimu, kriminogeninei Panemunės situacijai tilto statybos įtakos neturi. Gyventojai nusikalstamumo mažėjimą sieja su tuo, kad į Panemunę sunkiau patekti Žemųjų Šančių gyventojams. Esą jie būdavo dažni smulkių vagysčių Panemunėje kaltininkai.

Siekdami apsaugoti save ir kaimyną panemuniečiai pasirašė Saugios kaimynystės susitarimą tarp Panemunės seniūnijos, Panemunės bendruomenės centro ir Panemunės policijos. Burdamiesi į Saugios kaimynystės grupę, Birutės ir Vičiūnų g. gyventojai įsipareigojo patys aktyviau stebėti aplinką, fiksuoti vykdomus teisės pažeidimus ir nusikaltimus, atkreipti dėmesį į jų gyvenamojoje aplinkoje besilankančius asmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

diena_admin

diena_admin portretas
labai gerai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių