Quantcast

Vaikai moliūgams dalijo šypsenas

Šeštadienį Kauno pilyje karaliavo moliūgai. Dvidešimt oranžinių galvų šypsojosi savo plačiomis šypsenomis, laukdami verdikto, kuri iš jų nusipelno metų moliūgo vardo.

Iš tiesų, konkurso baigties labiausiai laukė moksleiviai, kurie dalyvavo Kauno miesto muziejaus organizuotose kūrybinėse dirbtuvėse “Kiekvienam vaiduokliui po moliūgą!”. Trys mokinių klasės: trečiokai iš Kunigaikščio Vaidoto mokyklos ir ketvirtokai bei šeštokai iš Kauno Valdorfo mokyklos gavo į rankas aštrius daržovių peilius ir kiek leido fantazija kūrė moliūgų charakterius.

Anot Kauno miesto muziejaus Kauno pilies skyriaus vedėjo Pauliaus Stanišausko, moliūgų šventė skaičiuoja ketverius metus.

“Kiekvienais metais pas mus atsiranda vis daugiau moliūgų. Jie yra užauginti Lietuvos ūkininkų ekologiškuose ūkiuose. Visuomet atrenkame juos labai kruopščiai ir atsakingai. Moliūgas turi būti taisyklingos formos, gražios spalvos, lygus, nepažaliavęs ar pakankamai didelis. Šįkart konkursui buvo atvežta 120 kilogramų moliūgų, iš kurių trečdalis buvo atmesta”, – pasakojo renginio organizatorius.

Anot jo, sunkiausiai su užduotimi susitvarkė trečiokai, kuriems išmonės užteko, o jėgų suvaldyti peilį nebuvo. Todėl jų moliūgai ir nepateko į konkurso nugalėtojų gretas. Šįkart visus prizus parsinešė Valdorfo mokyklos auklėtiniai.

Laimingieji moliūgai buvo išrinkti linksmiausio, vaiduokliškiausio ir techniškiausiai išpjaustyto moliūgo kategorijose. Pasigrožėti jais galės kiekvienas, apsilankęs Kauno pilies muziejuje.


Šiame straipsnyje: MoliūgaikonkursasKauno pilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

vvvvbbbnnhh

vvvvbbbnnhh portretas
Nepripazystu as JAV svenciu ir ju moliugu,Lietuvoje turi buti Lietuviskos sventes ir paprociai.Klaiku ziureti kaip lietuviai sknalaiziauja visokiem ,kitu saliu beprociam-klonam...

tipo

tipo portretas
pasislėpus po moliūgais - kaip "gražiai" išpjausto, pamažu pratinti jaunimą prie to durno amerikoniško helovyno. Mums nereikia to šlamšto, lietuviai turi savo tradicijas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių