Quantcast

M. Sinkevičius tikisi išteisinimo, sako, kad draudimas dirbti radikaliai keistų gyvenimą

Už piktnaudžiavimą, dokumento suklastojimą ir turto pasisavinimą teisiamas Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius sako, kad jam siūloma 30 tūkst. eurų bauda yra didelė, o draudimas penkerius metus dirbti valstybės tarnyboje „kardinaliai keistų“ gyvenimą.

M. Sinkevičius po baigiamųjų kalbų Kauno apygardos teisme ketvirtadienį žurnalistams sakė „lauksiantis išteisinimo“, kadangi nesijaučiantis kaltas. Meras taip pat pat tikisi objektyvaus sprendimo, „atsiribojant nuo bet kokio visuomenės spaudimo“.

„Pamatysime, kuo procesas pasibaigs gegužės pabaigoje ir ar jis turės tęstinumą. Gali būti, kad jis tuo nesibaigs“, – kalbėjo M. Sinkevičius.

Komentuodamas siūlomos baudos dydį, politikas teigė, kad 30 tūkst. eurų kiekvienam Lietuvos piliečiui yra didelė suma.

„Įvertinus tai, kad mero atlygis yra apie 3 tūkst. eurų, tai visų metų darbo užmokestis. (Draudimas eiti pareigas gyvenimą – BNS) kardinaliai keistų, reikėtų užsiiminėti kita ekonomine veikla, idant išlaikyčiau šeimą, ir, matyt, galvoti apie kitas gyvenimo perspektyvas“, – sakė M. Sinkevičius.

Jis taip pat pridūrė nesulaukiantis kritikos bangos, gaunantis daug palaikymo žinučių, tad manantis, kad gyventojai toliau politiku pasitiki.

Prokuroro Dariaus Valkavičiaus manymu, jo pasiūlyta 30 tūkst. eurų bauda „nėra tokia didelė“.

„Pasiūlyta bausmė, manau, tikrai atitinka nusikaltimo padarymo aplinkybes, kad buvo ilgą laiką klastojami dokumentai, teikiami į savivaldybės administraciją apmokėjimui“, – kalbėjo prokuroras.

Jis pažymėjo, kad sunkiu nusikaltimu laikomas M. Sinkevičiui inkriminuojamas piktnaudžiavimas kitos dvi nusikalstamos veikos nesunkios.

Atsakomybę sunkinančia aplinkybe D. Valkavičius baigiamojoje kalboje įvardijo mero veikimą savanaudiškais tikslais, lengvinančia – žalos atlyginimą savo noru.

Tuo metu M. Sinkevičiaus gynėjas teismo posėdyje prašė politiką išteisinti teigdamas, kad asmeninių „Telia Lietuva“ ryšio paslaugų apmokėjimas tarybos nario veiklos lėšomis „buvo klaida, kuriai nėra būdinga tyčia“, pilnos sąskaitos įtraukimas į avanso apyskaitą nebuvo sistemingas ir tyčinis.

Nuosprendį šioje baudžiamojoje byloje teismas skelbs gegužės 27 dieną.

Buvusiam Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) vadovui, Jonavos rajono merui M. Sinkevičiui pateikti kaltinimai dėl 2019-2023 metais būnant tarybos nariu ir meru savivaldybės administracijai galimai padarytos 1487 eurų dydžio turtinės, taip pat neturtinės žalos pakirtus pasitikėjimą mero institucija.

M. Sinkevičius prieš atverčiant bylą į savivaldybės biudžetą grąžino 4015 eurų, jis teigia, jog „Telia Lietuva“ asmeninės sąskaitos tarnybinėmis lėšomis buvo apmokėtos netyčia.

Pernai lapkritį sulaukęs teisėsaugos įtarimų, politikas sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje, LSA sustabdė jo kaip asociacijos prezidento įgaliojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikiu

tikiu portretas
Negali buti jokiu islygu jai prokuroras nesiulo patubdyti i CYPKE bet siulo uz sia AFIORA labai SVELNE bausme ir butina sitam veikejui uzdraust visam gyvenimui kad negaletu prisiliesti prie Valstybes pinigu maiso tik labai gaila kad musu Valstybeje tokie veikejai Teisingumo liune neskesta Tikiu ir NETIKIU kad uz AFIORAS Valstybeje gali buti ivykdytas teisingumas Pagarba prokurorui uz drasa ir ryzta

kaunietis

kaunietis portretas
Akivaizdus politinis susidorjimas su Sinkevicium. Vyriausybej turetu buti GEDA. Seimunai desimtimis tukstanciu isleido ir negrazino ir jiems nieko. Tikrai teisybes nera.

nu

nu portretas
nors karta zmogus pajus kas yra netekti darbo ir susirasti nauja. Cia tik gyvuliu ukio zootechnikes Vyriausybes vadoves ir tokie merai galvoja, kad dirbti ir uzsidirbti nereikia jokiu pastangu, uztenka buti tik reikiamos partijos nariu.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių