Quantcast

Prokuroras: teismas V. Šiliausko byloje neatkreipė dėmesio į nusikaltimo pavojingumą

Nuosprendį buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šiliauskui apskundęs Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Valentinas Alekna sako, kad teismas nepagrįstai sureikšmino nuteistojo asmenybę ir neatkreipė dėmesio į nusikaltimo pavojingumą.

„Manome, kad Kauno apygardos teismas skyrė pernelyg švelnią bausmės rūšį ir po to ir jos dydį, dukart mažino bausmę. Galvojame, kad nepagrįstai“, – BNS pirmadienį sakė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras V. Alekna.

Jis pažymėjo, kad skundu prašo tokios pat bausmės, kaip ir per baigiamąsias kalbas Kauno apygardos teisme. Prokuroras siūlė V. Šiliauskui skirti 30 tūkst. eurų baudą bei šešerius metus nelaisvės.

Kauno apygardos teismas V. Šiliauskui už korupcinius nusikaltimus lapkričio 6 dieną skyrė 70 tūkst. eurų baudą. Įskaičius V. Šiliauskui sulaikyme praleistą laiką, jam reikėtų sumokėti 65 tūkst. eurų.

Teismas savo nuosprendyje nurodė, kad tai nebūtų teisinga bausmė vedusiam, dirbančiam, vaikų turinčiam asmeniui, kuris iki tol nebuvo teistas ir nekelia pavojaus visuomenei.

Tuo metu V. Šiliausko advokatas Ruslanas Boiko BNS sakė, kad iki šiol yra neapsisprendęs dėl apeliacinio skundo.

Dar žiūrėsim, reikia tą klausimą paderinti, žiūrėsim. Man staigmena.

„Dar žiūrėsim, reikia tą klausimą paderinti, žiūrėsim. Man staigmena“, – BNS sakė advokatas, komentuodamas prokuroro skundą.

V. Šiliauskas nuteistas už tai, kad eidamas minėtas pareigas 2021–2022 metais savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš „Autokaustos“ vadovo Juozo Kriaučiūno kyšius, kurių bendra suma siekia 260 tūkst. eurų. Šie pinigai iš jo bus konfiskuoti.

Nuteistajam septyneriems metams uždrausta dirbti valstybės tarnyboje – tai maksimalus terminas tokiai baudžiamojo poveikio priemonei.

Kauno apygardos teismas, kaip ir prašė kaltinamojo advokatas, perkvalifikavo baudžiamąją veiką ir vietoje aštuonių kyšininkavimo epizodų pripažino jį kaltu dėl vienos tęstinės veikos.

V. Šiliauskas teisme visiškai pripažino savo kaltę – tai, kaip ir jo gailėjimasis, teismo pripažinta lengvinančiomis aplinkybėmis.

Kauno apygardos teismo teisėjo Audriaus Meilučio teigimu, skiriant bausmę įvertinta ir tai, jog jo išsamių parodymų pagrindu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sisteminės korupcijos Kauno miesto savivaldybėje.

Ikiteisminį tyrimą, pradėtą 2022 metų pavasarį, organizavo ir kontroliavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras, tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Centrinės tyrimų valdybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kyšinikai

kyšinikai portretas
Tokius teisėjus reikia vyti iš užimamų pareigų ir sodinti su Šiliauskų. Šiems ponams ir temidei uždengė teisingumo akis labai dideli pinigai...

laukiam rekordo...

laukiam rekordo... portretas
Tiek Šiliauskas, tiek Masiulis abu lygiavertus vagis...citata iš Apeliacinio teismo: " Apeliacinis teismas konstatavo, kad E. Masiulio ir buvusios sutuoktinės teisėtai gaunamų pajamų nepakako pagrįsti šiems rastiems pinigams". Kodėl neskaičiuojamas Šiliausko pajamos ir 140 vnt. sklypų vertė? tyrėjai akli ar skaičiuoti nemoka? manau tai būtų naujas Lietuvos rekordas......laukiam.

advokatui staigmena?

advokatui staigmena? portretas
kodel jam staigmena niekaip suprasti negalima. juk normali praktika, daznai skundzia. nebent bandyta tartis.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių