Quantcast

Šokas: kur buvo parą ieškota kaunietė?

Ilgiau nei parą kaunietės Lauros Vaitkevičiūtės artimieji kraustėsi iš proto. Kur dingo iš namų išėjusi ir automobiliu išvažiavusi moteris?

Ilgiau nei parą kaunietės Lauros Vaitkevičiūtės artimieji kraustėsi iš proto. Kur dingo iš namų išėjusi ir automobiliu išvažiavusi moteris? 

L.Vaitkevičiūtė iš namų V. Krėvės pr. išėjo sausio 26 d. apie 14 val. Nuo to laiko iki sausio 27 d. popietės moters artimieji, draugai gyveno nežinioje. Jos mobiliojo ryšio telefonas buvo išjungtas.

„Skambinome visiems draugams, ligoninėms, kreipėmės į policiją ir klausėme, ar neįvyko kokia nors nelaimė. Jokių apčiuopiamų žinių negavome“, – vakar kalbėjo dingusios moters bičiulis Danielius.

Jauna išvaizdi moteris išvažiavo neseniai įsigytu „Mersedes“ markės automobiliu.

Kai L.Vaitkevičiūtė grįžo namo, jos parą laiko trukusio dingimo aplinkybės buvo šokiruojančios – visą šį laiką moteris praleido Kauno Žaliakalnio policijos komisariato areštinėje.

L.Vaitkevičiūtė buvo sulaikyta, nes degalinėje mėgino atsiskaityti esą padirbta 20 eurų kupiūra. Degalinės operatorius iškvietė pareigūnus, o šie pasinaudojo jiems suteiktomis galiomis ir daugiau nei parą pralaikė 32 metų moterį belangėje.

„Aš tik galiu patvirtinti, kad toks asmuo buvo sulaikytas vykdant ikiteisminio tyrimo veiksmus“, – paaiškino Žaliakalnio policijos komisariato Kriminalinės policijos viršininkas Stanislovas Zaikinas.

Pareigūnas atsisakė komentuoti, ar kiekvienu atveju dėl padirbtos vienos kupiūros asmenys sulaikomi ir uždaromi areštinėje. Nepaaiškino ir to, ar sulaikomiems asmenims suteikiama teisė paskambinti artimiesiems ir bent jau nuraminti, kad asmuo gyvas ir sveikas, tik sulaikytas.

Kasdien žiniasklaidai pateikiamose paros įvykių suvestinėse net nėra įvykio, kad dėl padirbtų 20 eurų kupiūros buvo sulaikyta moteris.

Tuo tarpu sausio pradžioje pareigūnai uoliai fiksavo ir platino pranešimus apie padirbtus eurus. Šis atvejis visuomenei liko nepraneštas.

Policija atsiuntė savo įvykių versiją. „Ne kiekvienu atveju dėl padirbtos 20 eurų kupiūros asmuo yra sulaikomas. Kiekvienas atvejis yra individualus. Asmuo gali būti sulaikytas 48 val., jei yra pagrindo manyti, jog asmuo platina padirbtas kupiūras ir gali trukdyti tyrimui ar gali pabėgti, slėptis bei yra visi Baudžiamo proceso kodekse numatyti laikino sulaikymo pagrindai. Dažniausiai asmenis apklausiame ir paleidžiame. Sulaikymo metu asmeniui visuomet suteikiama galimybė apie tai pranešti artimiesiems. Sulaikymo protokole pareigūnai įrašo, kam pageidaujama pranešti arba, jei nepageidaujama pranešti, kodėl“, – paaiškino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkė Rima Zieniuvienė.

Policijos atstovės Odetos Tumelytės oficialus pranešimas dėl šio atvejo buvo toks: "1982 m. gimusi moteris buvo sulaikyta Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnų. Tačiau ne dėl galimai padirbtos 20 eurų kupiūros. Dėl ko moteris buvo sulaikyta, policija neatskleidė.

Pareigūnai atliko pareigą ir apie sulaikymą informavo asmenį, kurio telefono numerį nurodė sulaikytoji. Moters artimieji pretenzijų pareigūnams dėl atliekamo darbo neišsakė. Kauno apskrities policija sulaukė pilietės ir jos artimųjų prašymo daugiau informacijos neteikti."



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi chi chi

chi chi chi portretas
einant i parduotuve, reikia pasiimti dziuveseliu, dantu sepeteli, nes nezinai kokius eurus nesiesi :))))

zioma

zioma portretas
is kur mersa pirko

danute.

danute. portretas
kazkada buvo panasus atvejis kai ieskojau dingusio asmens buvo atsakymas, imi telefonu knyga ir varai per policijas ar gydymo istaigas, nors asmuo buvo kaip isaiskejo butent ten kur kreipaiusi, tai negi ner galimybiu pranesti? Kazko nesuprantu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių