Quantcast

Klaipėdoje liepsnos tango aistros

  • Teksto dydis:

Po savaitės Klaipėdoje galėsime išvysti vieną garsiausių šių dienų Argentinos tango šokėjų ir jo suburtą grupę. Pasaulio tango čempionu pripažintas šokėjas Marcos Ayala kitą penktadienį kaitins žiūrovų kraują ant Žvejų rūmų scenos.

Tango dievaičiu vadinamas M. Ayala žada klaipėdiečiams naują spektaklį „Tango in the Shadows“ („Tango šešėliuose“). „Marcos Ayala Tango Company“ dabar laikoma viena geriausių trupių Argentinoje ir pasaulyje. Jos pasirodymais žavėjosi JAV, Izraelio, Suomijos, Švedijos, Čilės, Prancūzijos ir kitų šalių žiūrovai.

Jau prasidėjusio turo metu grupė aplankys Lenkiją, Lietuvą, Latviją, Estiją ir Suomiją.

Kai 2015 m. grupė surengė grandiozinį turą po JAV, Niujorko kritikų asociacija jam įteikė du „Lotynų ACE apdovanojimus“ (ACE – Kūrybiškumo ir pramogų aljansas): už šokėjo profesionalumą ir už spektaklį „Tango Lovers“, kuris buvo įvardintas geriausiu metų miuziklu.

Po metų M. Ayala’o spektaklis „Tango Buenos Aires“ vėl buvo pripažintas geriausiu.

Pasirodymai sulaukė liaupsių didžiausiuose JAV dienraščiuose, žurnalistai šokėją vadino scenos dievaičiu, ryškiausiu šių dienų švyturiu šokio pasaulyje, pabrėžė nepakartojamą jo šokio techniką ir charizmą.

Žinovų teigimu, „Tango in the Shadows“ laikomas vienu geriausių M. Ayala’o spektaklių. Jis sukurtas visiškai „Rio de la Plata“ dvasia.

Režisierius, choreografas ir atlikėjas M. Ayala bei jo partnerė Paola Camacho yra idealus duetas, jų judesių sinchroniškumas, interpretacijų netikėtumas verčia stebėtis ir žavėtis. Naujajame spektaklyje jie įkūnys du priešingus pasaulius ir kaustys žiūrovų dėmesį aistromis bei kontrastu, tarsi klausdami, ar įmanomas šviesos ir tamsos buvimas drauge.

Šiame spektaklyje gausu duetų bei solo, jame visą laiką vyksta aistros ir elegancijos kupinas veiksmas. Ne paskutinis vaidmuo jame tenka abejingų nepaliekančiai muzikai.

M. Ayala buvo vos 19-os, kai Tokijuje vykusiame Pasaulio tango čempionate pelnė laimėtojo titulą.

Trupė „Marcos Ayala Tango Company“ įkurta 2010 m., nuo tada ji – ne tik populiari, bet ir laikoma lydere Argentinoje ir pasaulyje.

Režisieriaus, choreografo tikslas – tradicinį šokį praturtinti naujomis formomis, taip siekiant išlaikyti ateities kartų interesą tango šokiui.

Koncerto organizatorius viešosios įstaigos „Renginių era“ vadovas Algirdas Guzauskas neabejoja, kad klaipėdiečiams šis šokio spektaklis paliks neišdildomą įspūdį ir suaudrins jausmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Malonu girdėti ir bus matyti Argentinos Tango dievaičius Žvejų rūmų scenoje. Jais žavėjosi Amerikos, Azijos Europos salių žiūrovai.o šį balandį Klaipėda. Kvieskite daugiau tokių šokių projektų į mūsų uostamiestį . Ačiū.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių