Quantcast

Buvusioje bibliotekoje Herkaus Manto gatvėje – butai

Buvusiame bibliotekos pastate, esančiame Herkaus Manto gatvėje 45, bus įrengti butai. Naujieji statinio savininkai keičia šio pastato paskirtį iš kultūrinės į administracinę ir žada dalinti patalpas į turtinius vienetus, kur įrengs butus.

Į Nekilnojamojo kultūros paveldo registrą įtrauktas saugomoje miesto dalyje – Naujamiestyje – esantis 1930 metais pastatytas 740 kvadratinių metrų ploto pastatas yra dviejų aukštų su pusrūsiu ir palėpe bei sudėtingos konfigūracijos stogu.

Kažkada šiame pastate veikė biblioteka. Vykdant Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcijos darbus, čia buvo įsikūrusi teatro administracija.

Po kelių neįvykusių aukcionų pastatas pagaliau buvo parduotas.

„Dėl statinio svarbos bei kultūrinio paveldo išsaugojimo visame pastate tiek išorėje, tiek viduje rekonstrukcijos ir įvairūs statybos darbai nėra numatomi. Pastato pirmajame aukšte jau anksčiau buvo įrengtos administracinės patalpos, tai jos ir liks. O antrame aukšte ir mansardoje esančios erdvės dar prieš tai buvo pritaikytos gyventi. Todėl mes keičiame tik pastato paskirtį“,– teigė projekto vadovė Laura Merkelienė.

Pakeitus šio istorinio pastato paskirtį, antrame aukšte ir mansardoje žadama įrengti šešis gyvenamuosius butus, kurių bendras plotas sieks 312 kv. metrų.

Pirmame pastato aukšte bus įrengtos keturios administracinės patalpos.

Šalia statinio yra 13 arų žemės sklypas, čia numatyta įrengti 11 vietų automobiliams.

Gegužės pabaigoje numatytas viešas šio projekto svarstymas su visuomene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tamsi giria

Tamsi giria portretas
Ar ne per arti karinė dalis? Koks kremlinis "pabėgėlis" ir nusipirks? ;)

Vamzdets

Vamzdets portretas
Kas ten pirks?Triuksmas ,gatve vaos uz penkiu metru.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių