Quantcast

Dar kartą keitė statinio S. Nėries gatvėje paskirtį: bus gydymo įstaiga?

Baigiamo statyti naujo pastato S. Nėries gatvėje paskirtis per pastaruosius penkerius metus keičiama jau trečią kartą. Pradžioje projektas sumanytas kaip jaunimo nakvynės namai, paskui nuspręsta, kad tai bus viešbutis, tačiau galiausiai apsispręsta, kad čia turėtų būti gydymo įstaiga.

Kai Klaipėdos savivaldybės tinklalapyje paskelbta apie balandį numatytą projekto S. Nėries g. 18 viešą svarstymą ir pristatymą visuomenei, ne vienas gūžtelėjo pečiais – koks čia dar svarstymas, kai paprastai tokios procedūros vykdomos nepradėjus statybų, o čia statinys jau beveik baigtas.

Projekto užsakovo bendrovės „Tilžės centras“ atstovas patikino, kad jokių nusižengimų nėra, nes čia tik keičiama seniai su visomis institucijomis (taip pat ir su visuomene) suderinto statinio paskirtis.

Iš svečių namų, tai yra viešbučio, statinys galiausiai turėtų tapti gydymo įstaiga. Esą po balandžio 8 d. svarstymo su visuomene dėl permainų jokių pastabų ar pretenzijų nesulaukta.

Pagal statytojo prašymą keičiama konstruktyvinė schema, pastato išplanavimas, numatyti kiti neesminiai pakeitimai.

Statybą leidžiantis dokumentas buvo gautas pernai birželį.

Tiesa, 2022 m. kovą, dar gerokai prieš prasidedant statyboms, statinio paskirtis buvo pakeista pirmą kartą.

Tuomet projektinių pasiūlymų tikslas buvo informuoti visuomenę apie „techninio darbo projekto rengimo metu, projekto eksperimentavimo metu pasikeitusią pastato paskirtį ir statytoją“.

Remiantis viešai prieinama informacija, 2019 m. liepos 24 d. visuomenei pristatytas S. Nėries g. 18 naujos statybos projektas buvo numatytas poilsio paskirties arba jaunimo nakvynės namų, po to pakeista paskirtis į svečių namus, galiausiai čia turėtų įsikurti gydymo įstaiga.

Istoriškai S. Nėries g. 18 sklypas niekada nebuvo užstatytas, priešais jį iš vakarinės pusės yra Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto kompleksas, iš kitos pusės – jau senokai veikiantis medicinos centras, visai čia pat – autobusų ir geležinkelio stotys.

Panašu, jog medicinos centrų kvartalu virstantis stoties rajonas pasipildys dar viena sveikatos gydymo įstaiga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip suprantu,

Kaip suprantu,  portretas
kas ten bebūtų - vatai viskas blogai

Marijus

Marijus  portretas
Trumpiau - bus kazino ir pogrindinis kekšynas? Kiek į leteną gavo visų tų "kontroliuojančių statybos reikalus" organizacijų veikėjai už tą "standartinę" procedūrą? Viskas pagal atidirbtą schemą - nu kaip po Lietuvą lakiojančiais žemės sklypais...

Atia architektu pabaisoms

Atia architektu pabaisoms portretas
Visa senamiestine klaipeda vien nagu ir ragu kirpimo kontoros arba už PSD pastatytos privačios klinikos nu nes prisirašai kljnikoj psd ten ir nueina neblogas biznis iš valdiškų pinigų
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių