Quantcast

Klaipėdiečiams baimę kelia migruojantys briedžiai: ar pavojingoje vietoje bus pokyčių?

Prasidėjus rudeniui gyventojai nerimauja, esą dėl prasto apšvietimo darosi pavojinga važiuoti Labrenciškės gatve. Apie apšvietimo įrengimą šioje gatvėje kalbų būta dar šių metų pavasarį, bet darbai nepradėti. Čia gyvenantys klaipėdiečiai baiminasi rytais migruojančių briedžių, o ypač nelaukia žiemos, kai keliai taps dar ir slidūs.

Risnojo dviese

Klaipėdietė Danutė pasakojo, kad dėl šios problemos į valdininkus buvo kreiptasi dar pavasarį. Tąkart buvo pažadėta, kad apšvietimas bus įrengtas.

"Pavaduotojas Andrius Dobranskis sakė, kad tikrai pavasarį Liepojos g. bus apšvietimas, tada jį įrengs ir mūsų gatvėje, bet jo iki šiol nėra. Dabar ten važiuoti pavojinga, nes gatve migruoja briedžiai, taip pat nėra jokio asfaltuoto tako, vietovė apaugusi žole. Važiuojant mašina galima ir žmogų užmušti. Pati pristabdau ir savo vyrui sakau, kad važiuotų lėčiau. Dar trečiadienio rytą du briedžiai puolė į gyvenvietę, taip pasakojo vienas ta gatve važiavęs vairuotojas", – skundėsi moteris.

Labiausiai nerimaujama dėl nelaimingų atsitikimų, kadangi per automobilio susidūrimą su briedžiu vairuotojai retai išlieka gyvi.

Baimių kelia ir vairuotojai, mėgstantys važinėti didesniu, negu leidžiama, greičiu.

Darbai prasidės rugsėjį

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo A.Dobranskio teigimu, gatvės apšvietimo darbai prasidės veikiausiai jau šį mėnesį.

"Mes turėjome susitikimą su seniūnaičiu, bendruomenės atstovais. Gavome paklausimą, kad būtent Labrenciškės gatvė neapšviesta, gana pavojinga. Tai yra vieta, kuri kelia susirūpinimą. Sutarėme, kad atliksime darbus. Jau parengėme apšvietimo projektą. Šiuo metu vyksta viešųjų pirkimų įvertinimas, yra gauti pasiūlymai. Manau, kad jau netrukus turėsime sutartį su rangovu, ir darbai prasidės", – sakė A.Dobranskis.

Manau, kad jau netrukus turėsime sutartį su rangovu, ir darbai prasidės.

Pasak jo, jeigu viskas klostysis sklandžiai ir sutartį su rangovu pavyks gauti rugsėjo viduryje, darbai iškart prasidės. Tačiau nerimaujama dėl galimų iššūkių.

"Labiausiai kelia nerimą, dėl ko dalis darbų galėtų persikelti į kitus metus, nors ir prasidės šiemet, tai būtent dėl apšvietimo atramų, dėl kurių tiekimo ir terminų yra tam tikrų iššūkių ir problemų. Tiesiog gyventojams reikėtų šiek tiek luktelėti ir turėti kantrybės, čia yra aplinkybės, kurios nepriklauso nei nuo savivaldybės, nei nuo rangovo", – pasakojo A.Dobranskis.

Pabaigs galbūt kitąmet

Jeigu reikiamos medžiagos nevėluotų, darbus būtų galima užbaigti dar šiemet.

Kitu atveju, tikimasi juos užbaigti iki kitų metų pavasario, nors gyventojai vylėsi, kad darbai bus atlikti per šių metų vasarą.

"Mes taip ir kalbėjome, kad per vasarą padarysime, bet yra projektavimas, yra derinimai, tie dalykai kartais užsitęsia. Ne dėl to, kad kažkas kažko nedaro, bet tai yra normalios aplinkybės, kai ką reikia pataisyti, pakoreguoti, suderinti. Gyvenimas yra toks, kartais darbai šiek tiek užsitęsia. Bet tuoj darbai prasidės, šiek tiek kantrybės ir supratimo. Visi norime tik gero, bet ne visada pavyksta taip, kaip planuojame. Toks gyvenimas", – sakė A.Dobranskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pataisykite...

pataisykite... portretas
Trkste klaida...nerimauja žurnalistai..

dfghj

dfghj portretas
Ko gero yra atvirkščiai - briedžiams pavojų kelia agresyvūs vairuotojai. kultūringi nevažiuoja net ant katės ar šuns, kurie patys yra gyvuliai - sąmoningai važiuoja net ant žmogaus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių