Quantcast

Klaipėdos miesto savivaldybė skolinasi mažiau

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybė praėjusius metus baigė ne tik sumažinusi skolas, bet ir viršijusi biudžeto surinkimo planą.

2014 metų pradžioje Klaipėdos savivaldybės taryba patvirtino biudžeto planą – 396,8 mln. Lt. Metų bėgyje biudžeto surinkimo planas buvo patikslintas iki 404,4 mln. Lt. Per 12 mėnesių gauta 420,4 mln. Lt pajamų. Biudžeto planas įvykdytas 104 procentais.

„Pernai kreditorinių įsiskolinimų grąžinome daugiau, o skolinomės mažiau“, – sėkmingą finansinę situaciją Klaipėdos savivaldybėje komentavo Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė.

Anot jos, 2014 m. iš bankų pasiskolinta 9,2 mln. Lt, o grąžinta paskolų – 10,4 mln. Lt. Kadangi 2014 m. vykdant biudžeto planą buvo surinkta 16 mln. Lt daugiau, nei planuota, šie pinigai bus panaudoti kreditoriniams įsipareigojimams mažinti ir tokiu būdu savivaldybės skolos dar labiau sumažės.

„Tikimės, kad tokie veiksmai leis skolos dalį, tenkančią vienam klaipėdiečiui sumažinti beveik 25 %“, – teigė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Per praėjusius metus gauti 8 mln. Lt viršplaninių lėšų iš mokesčių, tame tarpe 3 mln. sudarė gyventojų pajamų mokesčio dalis, 4,2 mln. Lt surinkta nekilnojamojo turto mokesčio, apie 0,7 mln. Lt gauta iš vietinės rinkliavos.

2014 m. gauti 6,7 mln. Lt viršplaninių žemės pardavimo lėšų. Įmokų už rinkliavas darželių išlaikymui, švietimo, socialines ir kt. paslaugas virš plano surinkta apie 1,2 mln. Lt.

Vienam miesto gyventojui pernai teko 2672,5 lito biudžeto pajamų. Paklausta, kaip klaipėdietis tai gali pajusti, savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė įvardijo svarbiausius atliktus darbus: suremontuotą Pilies tiltą, dviračių ir pėsčiųjų tako atkarpą Danės upės slėnyje, Klaipėdos pilies ir bastionų komplekso pritaikymą visuomeniniams renginiams. Taip pat rekonstruoti „Danės“ globos namų pirmas-ketvirtas aukštai, juos pritaikant teikti paslaugas asmenims su psichine ar protine negalia, senyvo amžiaus žmonėms, atnaujinta A. Brako dailės mokykla, suremontuotos Joniškės bei Janonio gatvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

štirlicas

štirlicas portretas
nupirkit šautuvų. Ginsim Klaipėdos kraštą nuo putkino vladimirovičiaus šunaujos.

Atiduokit

Atiduokit portretas
šiukšlių mokesčio permoką!!!

Che

Che portretas
"MIETO"... Nu niekaip neišmoksta rašeivos bent antraštėse klaidų nedaryt! Tame pačiame numeryje postringaujama apie nenorinčius gerai dirbti, tik kažkodėl "norinčių uždirbti, bet nenorinčių gerai dirbti" tarpe nepaminėti žurnalistai. O juk jie tokiam sąraše antroj vietoj turėtų būt, po valdininkų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių