Quantcast

Klaipėdos savivaldybei – nauji rūmai

Klaipėdos klerkams tapo ir ankšta, ir gėda dirbti Liepų gatvėje esančiame pastate, todėl vėl atgaivinta idėja statyti naują savivaldybę.

Klaipėdos klerkams tapo ir ankšta, ir gėda dirbti Liepų gatvėje esančiame pastate, todėl vėl atgaivinta idėja statyti naują savivaldybę. "Esame geriausi, o dirbame kone prasčiausiomis sąlygomis. Todėl vieną kartą visiems laikams reikia apsispręsti dėl naujo pastato statybų", – ryžtingai naujus metus pradėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Apėmė pavydas

Ji pripažino, jog itin gėdingai pasijuto, kai neseniai viešėjo Vilniaus savivaldybėje, kur vyko Lietuvos didžiųjų miestų asociacijos suvažiavimas.

Vilniaus savivaldybė yra įsikūrusi prieš kelerius metus už 74 mln. litų statytame specialiai administracinei veiklai pritaikytame dangoraižyje.

"Apėmė pavydas ir gėda. Vilniaus savivaldybėje sudarytos pačios geriausios sąlygos ir darbuotojams, ir interesantams. Todėl manau, kad ir Klaipėdos savivaldybei reikia naujo pastato, kur patogiai jaustųsi visi. Šiaip ar taip, juk esame geriausia šalies savivaldybė", – tvirtino J.Simonavičiūtė.

Tokį titulą Klaipėdos savivaldybei dvejus metus iš eilės suteikė Lietuvos laisvosios rinkos institutas, atlikęs specialų indeksavimą.

Piktinasi dėl remontų

J.Simonavičiūtės teigimu, lemiamą žodį dėl naujo Klaipėdos savivaldybės pastato statybų turėtų tarti miesto politikai.

"Jie turi nuspręsti, ar naujo pastato reikia. Jei taip, tai administracijai turėtų suformuoti konkrečius uždavinius dėl vietos parinkimo, dėl finansavimo šaltinių. Manau, jog realiausia pinigų gauti pardavus visus pastatus, kuriuose dabar veikia administracijos padaliniai", – dėstė J.Simonavičiūtė.

Ji tvirtino, jog naujas savivaldybės pastatas tikrai neiškils greitai. Tai – dešimtmečio klausimas.

"Mes tik norime, kad politikai pareikštų savo valią. Dabar, kai reikia prašyti pinigų senojo pastato remontui, jie vis klausia kodėl, kam. Paskui teiraujasi, ar šių metų biudžete numatyta pinigų posėdžių salės remontui. Projektas parengtas, reikia milijono litų. Bet ar verta investuoti?" – retoriškai klausė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė.

Sąnaudos – nerealios

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas patikino, kad jau šią savaitę vyks pirmasis politikų ir savivaldybės administracijos vadovų pasitarimas, kuriame bus analizuojama galimybė statyti naują savivaldybės pastatą.

"Mano nuomone, tai būtų racionalus žingsnis. Reikia tokio pastato, kur po vienu stogu tilptų ir savivaldybė, ir jos biudžetinės įstaigos. Aišku, nekalbu apie mokyklas, labiau apie tokias administruojančias institucijas. Tokia situacija, kokia yra dabar, manau, netenkina nei pačių darbuotojų, nei miestiečių", – pabrėžė V.Grubliauskas.

Jis priminė, jog Klaipėdos savivaldybė nebūtų vienintelė Lietuvoje, kuri pasistatytų naują pastatą. Meras nurodė Vilniaus pavyzdį.

"Dabartinis pastatas yra lyg senas automobilis, kuriuo dar galima važiuoti, tačiau jo išlaikymo sąnaudos nebeatitinka šių dienų realijų. Idėja apie naują savivaldybės pastatą nėra laužta iš piršto ar tolimų vizijų lygio. Reikia tik aiškaus ir ryžtingo politinio sprendimo", – teigė Klaipėdos meras.

Labiau reikia socialinių būstų

Dešimtmetį uostamiesčiui vadovavęs Rimantas Taraškevičius, kuriam dirbant meru prieš maždaug penkerius metus ir prasidėjo diskusijos dėl naujo savivaldybės pastato statybų, nebuvo linkęs bent kol kas pritarti tokiam sumanymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Klaipedos savivaldybei-nauji rumaiir aisku didesni atlyginimai

klaipedietis

klaipedietis portretas
Greit cia bus kaip Amerikoje Detroitas.

Saitytojas

Saitytojas portretas
niekada nebalsavau ir nebalsuosiu uz liberalus , baisi partija.
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių