Quantcast

Lietuviai susivienijo kilniam tikslui

Prie pasaulinio bėgimo sekmadienį prisijungė daugiau nei pusė tūkstančio lietuvių, tarp jų ir klaipėdiečiai, tuo siekiantys prisidėti prie kilnaus tikslo – padėti rasti vaistą nuo nugaros smegenų pažeidimo. Pasaulinis bėgimas „Wings for life“ surengtas vienuoliktą kartą, jame dalyviai bėgo už tuos, kurie to daryti negali.

Jau nuo 2014 metų pirmąjį gegužės savaitgalį vykstančios varžybos ypatingos tuo, kad jose nėra jokių apribojimų: galima bet kurioje vietoje ne tik bėgti, bet ir važiuoti riedučiais, paspirtukais ar neįgaliųjų vežimėliais.

Šios akcijos tikslas, surinkti lėšas ne pelno siekiančiai organizacijai „Wings for life.“

Kiekvienas užsiregistravęs dalyvis skiria 12 eurų auką tyrimams, kurie skirti rasti vaistą nuo nugaros smegenų pažeidimo.

Tiesa, galima pasirinkti ir didesnę, papildomą, pinigų sumą, kurią dalyviai gali skirti.

„Sekiau kasdien, kiek laiko liko iki varžybų, laukiau šios dienos, kada galėsiu su draugais susitikti ir ne tik prisidėti prie šios gražios iniciatyvos, tačiau ir smagiai praleisti laiką. Ne pirmą kartą dalyvauju panašiose akcijose ir labai džiaugiuosi, kad galiu pagelbėti kitiems“, – teigė klaipėdietis Marius.

„Wings for life“ varžybos yra išskirtinės ir tuo, kad vienu metu pasaulyje bėga visi dalyviai.

Lietuvos laiku bėgimas prasidėjo 14 valandą.

Kitose laiko juostose žmonės dalyvavo anksti ryte ar net naktį, tačiau visus dalyvius siejo tas pats noras – kilnus tikslas.

Pirmą kartą tokioje iniciatyvoje dalyvavo ir klaipėdietis Rokas, kuris apie iniciatyvą sužinojo iš draugų.

„Nors dažnai mėgstu bėgioti savo malonumui, tačiau niekada neteko bėgti tokiose varžybose, tad man jos buvo pirmos. Norėčiau ir kitais metais dalyvauti, tačiau jau be savo keturkojo draugo, nes jis pavargo greičiau nei aš ir mane stabdė siekti geresnių rezultatų“, – pasakojo Rokas.

Kasmet visame pasaulyje vykstančios bėgimo varžybos šiais metais pritraukė 634 lietuvius, tarp jų ir būrį klaipėdiečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių