Quantcast

Mirusiojo pelenai virsta deimantais, papuošalais arba interjero detalėmis

  • Teksto dydis:

Iš mirusiojo pelenų užaugintas deimantas, sukurtas papuošalas ar išskirtinė interjero detalė – kai kurie gedintys artimieji pasirenka būtent tokią mirusio mylimo žmogaus atminimo formą. Klaipėdos rajone įsikūręs ritualinių paslaugų centras „Vakarų Lietuvos krematoriumas“ pirmasis Baltijos šalyse tapo šveicarų kompanijos, siūlančios iš mirusiojo pelenų ir (ar) plaukų užauginti deimantą, atstovybe.

Pelenai tampa deimantais

Daugiau nei prieš metus duris atvėręs modernus ritualinių paslaugų centras „Vakarų Lietuvos krematoriumas“ nuolat stengiasi pasiūlyti naujovių – neseniai pasirašyta sutartis su šveicarų kompanija „Algordanza“. Užuot pelenus laikius urnoje ar išbarsčius gamtoje, įmonė siūlo savaip įprasminti brangaus žmogaus atminimą. Šveicarų įmonė – vienintelė pasaulyje sertifikuota memorialinių deimantų gamintoja pasaulyje.

Iš velionio pelenų arba plaukų užaugintas deimantas turi tokias pat chemines, fizines ir optines savybes kaip ir natūralus. Natūralus deimantas yra geriausiai žinomas ir kiečiausias brangakmenis pasaulyje. Memorialinis deimantas įprastai būna įvairių atspalvių mėlynos spalvos, priklausomai nuo žmogaus organizme buvusio boro kiekio.

Kiekvienas memorialinis deimantas gaminamas pagal individualius kliento užsakymus, vėliau ant jo lazeriu išgraviruojamas individualus užsakymo numeris. Paslaugos kaina priklauso nuo pageidaujamo deimanto dydžio ir formos.

Deimantas užauginamas per 4–8 mėnesius. Kaip teigia šveicarų kompanija, memorialinis deimantas – tai ilgaamžė, unikali artimojo atminimo įamžinimo forma, skirta net kelioms kartoms.

„Vakarų Lietuvos krematoriumo“ nuotr.

Naujovė – stiklinės „urnos“

Įprasminti brangaus mirusiojo atminimą galima ir kitais būdais – velionio pelenai, integruoti į pageidaujamos formos stiklą, gali tapti išskirtiniu papuošalu ar interjero detale. Kataloge išsirinkus stiklinę formą, mirusiojo pelenai siunčiami į Čekiją, kur stiklo meistrai gali įgyvendinti bet kokį norą pagal mirusiojo pomėgius ar profesiją, pavyzdžiui, krepšininkui sukurti stiklinį kamuolį.

Po sąlyčio su karštu stiklu pelenai tampa balti ir primena šerkšną. Pritaikius šviesos instaliaciją, tokia stiklinė „urna“ gali tapti išskirtiniu papuošalu ar interjero detale. Pirmieji užsakymai „Vakarų Lietuvos krematoriume“ parodė, kad klientai dažniausiai renkasi stiklinę širdies formą. 

Įprastai gyventojai pirmenybę teikia medinėms urnoms. Šios, įkastos į seną kapavietę, greičiau suyra, tad į tą pačią vietą po kelerių metų jau galimi nauji palaidojimai.

Gedintiems artimiesiems taip pat siūlomos urnos iš perdirbtos, specialios bei tvarios medžiagos, kuri per kelerius metus suyra ir neteršia aplinkos.

„Vakarų Lietuvos krematoriumo“ nuotr.

Po vienu stogu – visos paslaugos

„Vakarų Lietuvos krematoriumas“ vis dažniau tampa vietos gyventojų atsisveikinimo su išėjusiais artimaisiais vieta. Pastebima, kad žmonės vis dažniau atsisako tradicinio laidojimo ir renkasi kremavimą. Šis laidojimo būdas patrauklus savo estetika, paprastumu ir tvarumu. Per pastarąjį dešimtmetį kremavimą besirenkančių lietuvių padaugėjo net 25 procentais.

„Vakarų Lietuvos krematoriume“ palaikų kremavimo procesas (nuo palaikų įkėlimo į įrenginį iki urnos su pelenais įteikimo artimiesiems) trunka apie 2 val. Tai esąs trumpiausias kremavimo laikas Lietuvoje. Ekologiška, efektyvi ir naujausia kremavimo įranga leidžia išvengti eilių bei netrikdo laidotuvių planavimo procesų.

Per parą galima kremuoti iki 20 mirusiųjų. Nors dar vyrauja mitas, kad kremavimo paslaugos prieinamos ne kiekvienam, „Vakarų Lietuvos krematoriumo“ konsultantai kiekvienam gedinčiajam gali pasiūlyti optimaliausią kainos ir kokybės santykį.

„Vakarų Lietuvos krematoriumo“ nuotr.

Planuose – kolumbariumas

Komplekse veikia 3 atskiros skirtingų dydžių šarvojimo ir atsisveikinimo salės, erdvioje, daugiau nei 50 vietų kavinėje ruošiami gedulingi pietūs. Šalia įrengta didelė ir patogi nemokama automobilių stovėjimo aikštelė su elektros įkrovimo aikštele.

Ritualinių paslaugų centras ir krematoriumas įsikūręs strategiškai patogioje vietoje – netoli miestas ir didžiausios uostamiestyje Lėbartų kapinės, tam tikrą atmosferą kuria greta augantis miškas.

Kitų metų antroje pusėje šalia ritualinių paslaugų centro planuojama pradėti įrenginėti kolumbariumą. Tam tikslui jau dabar ruošiamas 5 ha žemės sklypas. Čia planuojama įrengti įvairių dydžių, pavienes ir šeimynines kriptas. Mirusiojo palaidojimo vietoje bus galima pasodinti medį, kuris taps prieglobsčiu ir kitiems išėjusiems anapilin artimiesiems.

„Vakarų Lietuvos krematoriumo“ nuotr.

Rūpesčiai – laidotuvių planuotojai

Ritualinių paslaugų centre siūlomos visos paslaugos: nuo kūno parvežimo iš užsienio, dokumentų sutvarkymo iki pelenų išbarstymo jūroje. Po vienu stogu – visi oriam atsisveikinimui su velioniu skirti reikmenys: nuo drabužių, žvakių iki urnų.

Estetiškas ir pagarbus laidojimo būdas atliekamas artimųjų pageidaujamu laiku ir aplinkybėmis. Nesant galimybių dalyvauti atsisveikinimo ceremonijoje, apeigas galima stebėti nuotoliu. Internetu transliuojamas velionio palaikų palydėjimas iki kremavimo įrenginio.

Prireikus teikiamos laidotuvių planavimo paslaugos. Tokia praktika yra įprasta pažangiose pasaulio valstybėse, kur laidotuvių planuotojai už gedulo prislėgtus artimuosius pasirūpina atsisveikinimo ceremonijos planavimu, dokumentų sutvarkymu, maitinimo paslaugomis ir visais kitais pageidaujamais apeigų niuansais. 

Pasirūpinti kremavimo paslauga ir būsimomis apeigomis galima iš anksto, sudarant trišalę sutartį su „Vakarų Lietuvos krematoriumu“. Sutartis padeda išreikšti paskutinę valią, kuri bus įgyvendinta po mirties. Toks žingsnis dažnai gerokai palengvina artimųjų rūpesčių naštą sunkiu netekties metu. Ritualinių paslaugų centre jau sudaryta keliasdešimt tokių sutarčių.

Telefonas pasiteirauti: +370 699 24 444

Adresas: Klaipėdos r., Toleikių k., Volungių g. 11

E. p.: info@vakarukrematoriumas.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimynas

Kaimynas portretas
Matyt jau gamina tuos deimantus,nes dūmai rūksta dieną naktį,langų atsidaryti neįmanoma nuo salsvos smarvės

Kaip patogu

Kaip patogu portretas
Tikrai, pasigamini karolius ir Lapkričio 1 vietoj važiavimo į kapines, pasipuoši karoliais-artimaisiais ir važiuoji į restoraną.

neblogas biznis su pensininkų kūneliais

neblogas biznis su pensininkų kūneliais portretas
įkuriami senelių namai ir konvejeriu atimami jų užgyventi turtai, kuo storesnis žmoga tuo didesnis briliantas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių