Quantcast

Palangos Vaikų parke – naujos atrakcijos mažiesiems

  • Teksto dydis:

Palangos Vaikų parkas praturtintas naujomis atrakcijomis – mažųjų pamėgtoje laisvalaikiui skirtoje erdvėje sumontuoti du nauji įrenginiai – neįprastos sūpuoklės bei karuselė. Vaikams skirtų žaidimo įrenginių skaičių planuojama plėsti ir kitąmet.

Vaikų parkas, įkurtas visai netoli jūros, pušų apsuptyje, nestokoja populiarumo. Mažiesiems skirtą atrakciją yra pamėgę ne tik palangiškiai bei kurorto svečiai, bet ir aplinkinių miestų gyventojai, savaitgaliais noriai papramogauti kurorte atvežantys savo mažuosius. Prieš trejus metus kuriant Vaikų parką, čia buvo sumontuoti penki įvairaus amžiaus vaikams skirti įrenginiai: sudėtingos laipynės, čiuožimo kalneliai, sūpynės, gimnastikos įrenginiai. Visų jų konstrukcijos pagamintos iš klijuotos medienos ir plastiko.

Tačiau, pasak Palangos mero Šarūno Vaitkaus, netrukus pastebėta, kad mažieji pramogautojai, noriai besinaudojantys laipynėmis bei čiuožyklomis, parke vis dėlto pasigenda sūpuoklių bei karuselių.

„Kadangi Palanga yra šeimoms draugiškas kurortas, nekilo abejonių, kad vaikų pamėgtą parką reikia praturtinti naujais įrenginiais“, – sakė Š. Vaitkus.

Mažuosius pradžiuginti nutarta ne įprastomis, o originaliomis atrakcijomis. Tad naujosios sūpynės, kuriose vienu metu pramogauti gali net penki vaikai, netruko sulaukti mažųjų pripažinimo. Originalios sūpynės primena ant grandinių pakabintą didelį ratą, kurio dugnas išpintas tvirtu tinklu.

Naujoji karuselė, kurioje gali vienu metu suktis aštuoni mažieji pramogautojai, yra skirta įvairaus amžiaus vaikams. Didieji gali pasijusti lyg sėdintys dviratyje – įsitaisę būtent dviračių sėdynes primenančiose sėdėjimo vietose, jie gali minti pedalus ir taip sukti karuselę. Apie mažuosius, kurie dar neturi pakankamai jėgų bei įgūdžių minti pedalus, taip pat pagalvota – jie gali mėgautis atrakcija sėdėdami sėdynėse, primenančiose dviračių, bei įsikibę į dviračių vairą primenančius „ragus“.

Naujos atrakcijos Vaikų parke šiemet yra ne vienintelė dovana mažiesiems palangiškiams ir kurorto svečiams – šiemet vaikų pramogoms ir laisvalaikiui kurorte skirta itin daug dėmesio. Mieste įrengtos keturios naujos modernios žaidimų aikštelės daugiabučių namų kvartaluose Palangoje bei Šventojoje. Žaidimų aikštelių skaičių planuojama plėsti ir kitąmet.

Nauji žaidimų įrenginiai praturtino ir ikimokyklines ugdymo įstaigas – Savivaldybės tarybos sprendimu jiems įsigyti kiekvienam iš Palangos vaikų lopšelių-darželių šiais metais buvo skirta po 20 tūkst. litų. Mažieji naująsias atrakcijas netruko įvertinti.

Palangos meras Š. Vaitkus pabrėžė, jog naujieji žaidimų įrenginiai nestokoja populiarumo.

„Norime, kad Palangoje gerai jaustųsi visokio amžiaus gyventojai bei poilsiautojai. Modernios žaidimų aikštelės, atrakcijų turtingas Vaikų parkas – puiki miesto dovana jaunoms šeimoms. Žaidimų aikštelių bei įrenginių skaičių plėsime ir ateityje“, – sakė Š. Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių