Quantcast

„Šepetėlių kovos“: nuo rojaus gundytojos iki mėnulio žmogaus

Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, šeštadienio popietę parodą „Moters kodas“ vainikavo grimo meistrų konkursas „Šepetėlių kovos“. Aštuntą kartą organizuotame renginyje dalyvavo trylika kūrėjų, kurie po penkių valandų trukusio darbo žiūrovams pristatė savo modelius.

Estetikos ir grimo akademija aštuntą kartą organizavo „Šepetėlių kovas“. Tai renginys, kurio laukė ne tik grimo meistrės, pasiryžusios parodyti savo meistriškumą, bet ir žiūrovai, besidomintys kūno tapyba ir neįprastais kostiumais.

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje šįkart susirungė 13 konkursančių, kurios 5 valandas plušo tapydamos savo modelius.

„Konkurse dalyvauja Estetikos ir grimo akademijos mano buvusios ir esamos studentės, taip pat Klaipėdos technologijų mokymo centro studentės. Taip jau sutapo, kad šiemet dalyvauja tik klaipėdietės. Per tuos aštuonerius metus konkursančių lygis labai išaugo. Kasmet stengiamasi padarysi kitaip ir geriau“, – kalbėjo šio konkurso iniciatorė, Estetikos ir grimo akademijos direktorė Ineta Ragainytė.

Konkursui pradėta ruoštis dar prieš gerą mėnesį. Darbo buvo daug – nuo idėjos sugeneravimo iki kostiumo paruošimo ir grimo pritaikymo modeliui.

„Lyginant Baltijos šalių panašius renginius, tai mūsų dalyvių darbai gana aukštame lygyje, lyginant su Holivudu, tai mes neturime tokio biudžeto, bet link to judame“, – šypsojosi I. Ragainytė.

Konkursas pritraukė itin daug žiūrovų. Iš trylikos modelių teko išrinkti vieną patį geriausią. Darbus vertino ne tik kompetentinga profesionalų komisija, bet ir renginį stebėję parodos „Moters kodas“ lankytojai bei internautai.

Scenoje pasirodė dvi labai skirtingos undinės, mistinė būtybė, tvarioji gėlė, moliūgas, rojaus gundytoja, ugnies ir ledo karalienė, dirbtinio intelekto dabartis, medūza gorgonė, mėnulio žmogus, sparnuota Mara – mitologinė būtybė, baltoji patirtis ir bitė motinėlė.

1 vietą laimėjo Gabrielės Nomgaudytės modelis „Baltoji patirtis“ (Estetikos ir grimo akademiją).

2 vieta atiteko Rūtos Ščeveninos „Gorgonei medūzai“.

Komisijos sprendimu buvo nominuotos net 3 trečios vietos, kurių laimėtojomis tapo Kamilė Zymonaitė, modelis „Marlina“ ir Kristina Vitkuvienė su „Mėnulio žmogumi“, abi atstovavo Klaipėdos technologijų mokymo centrą (KTMC) bei Aiva Sungailaitė su modeliu „Moliūgas“.

Be to, buvo nominuoti trys modeliai, geriausiai atskleidę ir išpildę meistro idėją, tai – Jelenos Fedorento (KTMC) „Mistinė būtybė“, Kamilės Zymonaitės (KTMC) „Marlina“ ir Livetos Sorakaitės „Bitė motinėlė“.

Renginį stebėjo ir vertino Irma Vrublevska („Kryolan“ atstovė Lietuvai, renginio rėmėja, įsteigusi „Kryolan“ dovanas dalyviams), Loreta Mackevičiūtė (Klaipėdos muzikinio teatro grimerė), Liana Savickienė (profesionali vizažistė, vizažo konkursų teisėja), Svetlana Cesiulienė (kosmetologė-trenerė „ProfBeauty), Augustina Norvilė (modelių studijos „NorA“ įkūrėja, profesionali choreografė) bei Vidas Milkevičius (dienraščio „Klaipėda“ direktorius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha... koks dar cia lietuvisku

cha... koks   dar cia   lietuvisku portretas
tatujruotu sliundru rinkinys !!??? apakt galima ..pipiec... bobiskam durnumuj --ribu nera ... klaikumas.

klp

klp portretas
„Lyginant Baltijos šalių panašius renginius, tai mūsų dalyvių darbai gana aukštame lygyje, lyginant su Holivudu, tai mes neturime tokio biudžeto, bet link to judame“, – šypsojosi I. Ragainytė." - Jeigu tai yra "aukštas lygis", tai man net knieti pamatyti tuos "kitus Baltijos šalių panašius" renginius. :) :)

Iseitu,

Iseitu, portretas
kad rojus - tarp koju?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių