Quantcast

Uostamiestis švenčia Lietuvos kariuomenės dieną

Trečiadienį uostamiestyje vyko Lietuvos kariuomenės atkūrimo 105-ųjų metinių minėjimas. Atgimimo aikštėje skambėjo sveikinimo žodžiai, aidėjo pabūklų salvės, danguje skraidė NATO oro policijos naikintuvai ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnis, iš kurio buvo matyti plevėsuojanti Lietuvos vėliava.

Patyrė įvairių išbandymų

Ryte Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje buvo aukojamos mišios. Melstasi už Lietuvos kariuomenę, visus jos darbuotojus bei jų artimuosius.

Po to kariai žygiavo Rumpiškės, Tilžės, Kūlių Vartų, Tiltų gatvėmis iki pat Atgimimo aikštės. Čia būriavosi klaipėdiečiai su šeimomis bei keturkojais, pro šalį ėję moksleiviai. Laikinai užtvertoje Danės gatvėje stovėjo policijos pareigūnų ir karo policijos ekipažai.

Atžygiavus kariams, šventė prasidėjo Lietuvos himno giedojimu.

Po jo Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus buvo pakviestas tarti sveikinimo žodžius.

„Ne pirmą kartą šiais metais Klaipėdoje vyksta kariuomenės dienos. Tai džiugina Klaipėdos ir regiono gyventojus. Turime stiprią kariuomenę, kuri per 105 m. patyrė ir sunkius istorinius momentus, ir džiaugėsi pakylėjimais. Kariuomenės misija – ypatingai svarbi šiuo laikotarpiu, kai visai šalia, Ukrainoje, vyksta karas, kai atsiranda nauji karo židiniai Europoje, Izraelyje. Jūsų misija kiekvieną dieną tampa vis reikšmingesnė“, – kalbėjo uostamiesčio vadovas.

Jūsų misija kiekvieną dieną tampa vis reikšmingesnė.

Klaipėda – gynybinis epicentras

A. Vaitkus taip pat pridūrė, kad Klaipėda, anot jo, yra vienas svarbiausių gynybinių epicentrų Lietuvoje ir Lietuvos kariuomenės vadams, iškiliausiems šalies asmenims, palinkėjo stiprinti pajėgas.

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų vadas, einantis Klaipėdos įgulos viršininko pareigas, jūrų kapitonas Giedrius Premeneckas priminė Lietuvos kariuomenės dienos svarbą.

„Kiekvienam Lietuvos kariuomenės kariui ir kiekvienam patriotui, kariuomenės diena yra ne tik dar viena atmintina diena kalendoriuje. Ši šventė – tarsi mūsų visų gyva sąsaja su kariuomenės ištakomis, istorija ir dabartimi. 1918 m. lapkričio 23 d. įkurta Lietuvos kariuomenė atliko ypatingą ir reikšmingą vaidmenį – ji apgynė ką tik atkurtą Lietuvos Respubliką, jos nepriklausomybę nuo įvairių priešininkų. Šių narsių kovų ir mūsų krašto didvyrių atminimas yra gyvas ir dabar“, – istorinius įvykius trumpai papasakojo G. Premeneckas.

Pasak jo, šis atminimas ne tik primena apie įsivyravusias Lietuvos kariuomenės tradicijas, formuoja vertybes, bet ir įkvepia naujiems žygdarbiams.

I. Kiseliovaitės nuotr.

Aidėjo pabūklų šūviai

Džiaugiamasi, kad šventėje dalyvavo ir sąjungininkai iš Italijos, Jungtinių Amerikos Valstijų.

Po sveikinimų susirinkusiuosius palaimino Klaipėdos įgulos vyresnysis kapelionas komandoras kunigas Remigijus Monstvilas.

Tylos minute buvo pagerbti žuvusieji už Tėvynę, jiems buvo nešamos gėlių kompozicijos.

Minėjimo pabaigoje prie paminklo „Arka“ klaipėdiečiams buvo pademonstruotos brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono haubicų baterijos taktinis veiksmas – trys pabūklų šūviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakrante

Pakrante portretas
Praskrido italai sparnas į sparną ,pavojinga,bet labai efektinga !

jo jo...

jo jo... portretas
...palaikys iki paskutinio xoxolo ar lietuvio !

Elfas-idomu

Elfas-idomu portretas
Nieko įdomaus.Su putino pakalikais niekaip nesusįjusi.O pasalūniškai užpultą Ukrainą ir Izraelį Lietuva palaiko ir palaikys.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių