Quantcast

Uostamiestyje – intensyvūs inventoriaus tvarkymo darbai

Artėjant vasaros sezonui, uostamiestyje jau prasidėjo intensyvūs inventoriaus tvarkymo darbai: impregnuojami suolai, tvarkomos tos vietos, kuriose pasidarbavo vandalai. Įvairiose Klaipėdos vietose pastatyti nauji suolai ir šiukšliadėžės, taip pat keliose aikštelėse įrengti ir nauji dviračių stovai.

Nors mieste inventoriaus remonto darbai atliekami nuolat, tačiau artėjant vasaros sezonui ir ruošiantis turistų antplūdžiui, uostamiestyje šie darbai vyksta dažniau.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė pasakojo, kad šiuo metu atliekami darbai šalia Dangės upės, kur šlifuojami ir impregnuojami suolai, taip pat toje vietoje atnaujintos ir atitvėrimo virvės.

Nauji suolai pastatyti Šiaulių gatvėje, taip pat pėsčiųjų takuose tarp daugiabučių namų, Varpų ir Smiltelės gatvėse.

„Pastatėme naujus suolus ir autobusų stotelėse Sausio 15-osios gatvėje ir Jūrininkų prospekte“, – sakė I. Kubilienė.

Dviratininkų patogumui įrengti ir nauji dviračių stovai ties Karlskronos alėja ir antrosios Melnragės automobilių stovėjimo aikštelėje.

Pasak vedėjos, nuolat tenka tvarkyti ir Malūno parko atliekų konteinerius, kuriuos niokoja miesto vandalai.

Kaip teigė I. Kubilienė, kasmet už miesto inventoriaus remonto darbus mokama apie 40 tūkst. eurų, o vasaros sezonu per mėnesį naujinimo ir tvarkymo darbų atliekama maždaug už 5 tūkst. eurų, kai žiemos sezonu tokių darbų kaina vidutiniškai yra nuo 1 tūkst. iki 3 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Penzel

Penzel portretas
Būtų įdomu pamatyti kubilienę su teptuku dažant

Memel

Memel portretas
Man dažnai Klaipėdos valdžia primena automobilio vairuotoją, kuris pirmoje eilėje keičia senus ratlankius naujais, kai tuo tarpu padangos plikos, o važiuoklė išdaužyta... Taip pat ir su miesto infrastruktūra, kuri vietoj to, kad nustoti perėti naujus, beprasmius šviesoforus ir tvarkyti tragiškos būsenos gatves, valdžia kiša pinigus į aikščių ir... autobusų stotelių gražinimus. Niekas nesako, kad to nereikia, bet gal nestatykite vežimo prieš arklį, t.y. susidėliokite prioritetus pagal svarbą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių