Quantcast

A. Vaitkus: Klaipėdos vaikų ligoninės prijungimas prie KU ligoninės – nesvarstytinas

  • Teksto dydis:

Seimo Sveikatos reikalų komitetui protokoliniu sprendimu pasiūlius Klaipėdos vaikų ligoninę prijungti prie Klaipėdos universiteto ligoninės, uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus tvirtina, kad toks klausimas nesvarstytinas.

„Iš aukščiausios šalies valdžios tokias kalbas girdžiu jau antrą kartą. Anksčiau bandyta Vaikų ligoninę prijungti prie Klaipėdos respublikinės ligoninės, šįkart jau prie universiteto ligoninės. Tokie pareiškimai be diskusijos su miesto savivaldybe, kuriai priklauso Vaikų ligoninė, yra švelniai tariant nekorektiški“, – trečiadienį žurnalistams sakė meras.

Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL), sprendime atsirado ir siūlymas – svarstyti galimybes prie šios įstaigos prijungti Klaipėdos vaikų ligoninę. Šią įstaigą valdo miesto savivaldybė.

Anot mero, iki šiol girdima, kaip sujungtos Klaipėdos universiteto, Jūrininkų ir Reabilitacijos ligoninės niekaip negali išbristi iš milijoninės finansinės duobės ir tam nėra jokio gelbėjimosi plano. A. Vaitkaus vertinimu, susidaro įspūdis, jog šiuo planu siekiama vieno tikslo – išparduoti turtą ir gautas pajamas investuoti į ligoninės atgaivinimą.

„Panašu į tai, kad Sveikatos apsaugos ministerijos vykdyta reorganizacija patiria rimtą krizę, kurios pasekmės gali atsiliepti ligoninių veiklai ir pacientams. Aukščiausią įžūlumo viršūnę pasiekė kai kurių Seimo narių pareiškimai, kad pardavus Klaipėdos vaikų ligoninės pastatus būtų galima išspręsti tas problemas, kurios kilo dėl galimai netinkamai organizuoto Klaipėdos ligoninių sujungimo proceso“, – sako meras.

Klaipėdos savivaldybės teigimu, po viešai nuskambėjusių Seimo Sveikatos reikalų komiteto siūlymų Klaipėdos vaikų ligoninės bendruomenėje „kilo įtampa dėl nežinios“.

Uostamiesčio meras trečiadienį prieš darbo pradžią susitiko su medikais ir sakė tikintis, kad taryba „niekada nepritars gerai veikiančios Vaikų ligoninės atidavimui nuostolingai veikiančiai Klaipėdos universiteto ligoninei“.

Klaipėdos vaikų ligoninės vienintelė steigėja yra Klaipėdos miesto savivaldybė. 2023 metų balandžio mėnesį užbaigtos pustrečio milijono eurų kainavusios naujos poliklinikos statybos, pradėta Priėmimo – skubios pagalbos skyriaus renovacija.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas teigia, kad ligoninėje per metus ambulatoriškai konsultuojama daugiau nei 75 tūkst. mažųjų pacientų, daugiau nei 50 tūkst. vaikų priimama Skubios pagalbos-priėmimo skyriuje, atliekama daugiau nei 3 tūkst. chirurginių intervencijų, daugiau nei 9 tūkst. pacientų gydoma stacionare.

Kaip nurodoma, įstaiga taip pat yra vienintelė Vakarų Lietuvoje, gydanti vaikus dėl nudegimų ir teikianti jiems chirurginę pagalbą, gydo patyrusius traumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

blia

blia portretas
močiutės patarimas: tekėk už ubago - gerai gyvensi

rasa

rasa portretas
Senoji nuostabi ligoninė, išsaugota, išpuoselėta Klaudijos Žibutės Bobianskienės. Tiek metų ligoninę lankė vokiečiai iš Bavarijos "Kinderhilfe Liatauen", visada atsiminiu kaip Vadovė Bobianskienė daug metų atgal džiaugėsi kaip vaikas, gavusi naujutėlių vokiškų lovelių...Kam ligoninė kliūva ?Dažytplaukiui konservatorių lapinui Matului, vis nerimstančiams sklidžiam Petrošiui? Šalin ponai, rankas ir užmačianuo MŪSŲ , nuo vaikų ir anūkų ligoninės! Pagarba miesto Valdžiai! O KU ligoninėje pirimiasia įsirenkite pagaliau bent jau išviete palatose ! "Akmens amžiaus lygis,o jie su skolomis į vaikučių ligoninę nusitaikė?

Lauris.R

Lauris.R portretas
Koke KU ligonine ten debilu ligoninė
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių