Quantcast

Vietų mašinoms – į prekybos centrų aikšteles?

Klaipėdiečiams didžiausią galvos skausmą kelianti automobilių stovėjimo problema kol kas – neįveikiama. Savivaldybės Eismo saugumo komisijoje aiškinantis žmonių skundus imta dairytis į prekybos centrų valdomus sklypus.

Pažeidinėja taisykles

Gedminų gatvės gyventojai prisipažįsta, kad nuolat pažeidinėja Kelių eismo taisykles veždami vaikus į Eduardo Balsio menų gimnaziją.

Žmonės priversti automobilius statyti greitėjimo juostoje, vedančioje iš prekybos centro teritorijos.

Tai draudžia taisyklės. Tačiau žmonės uždavė klausimą – kur jiems dėti mašinas, jei aplink nėra laisvos vietos?

„Prekybos centras papildomai įrengė ženklus, draudžiančius sustoti, bet gyventojai neturi kur sustoti. Jie pažeidinėja taisykles ir yra baudžiami“, – apie situaciją kalbėjo Transporto skyriaus specialistas Vytautas Paukštė.

Sutiktų mokėti

Buvo pasiūlyta panaikinti dalį greitėjimo juostos, pakeisti ženklinimą ir dalyje šios teritorijos leisti statyti mašinas.

„Reikėtų ištisinę juostą panaikinti. Atsirastų dešimt papildomų stovėjimo vietų“, – patikino V. Paukštė.

Eduardo Balsio menų gimnazijos vadovybė skundėsi, kad į gimnazijos teritoriją neįvažiuoja mokytojai, aptarnaujantis transportas, nes įvaža užkemšama stovinčiais automobiliais.

Iki pavasario pasiruošime darbams, kad galėtume praplatinti privažiuojamąjį kelią.

Patys gyventojai aiškino, kad vaikus dažnokai išleidžia prekybos centro teritorijoje, o šie iš jos kulniuoja iki gimnazijos kaip papuola, važiuojamąja gatvės dalimi.

Problemą spręsti siūloma susitarimu su prekybos centro savininkais.

Verslininkai yra įrengę mašinų aikštelę savo darbuotojams. Gyventojai pasiruošę mokėti prekybos centrui už mašinų stovėjimą.

Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas akcentavo, kad savivaldybė prioritetiniu klausimu laiko vietų automobilių stovėjimui įrengimą.

„Iki pavasario pasiruošime darbams, kad galėtume praplatinti privažiuojamąjį kelią. Ten galima būtų įrengti stovėjimo vietas“, – patikino vicemeras.

Algirdas Kamarauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Savivaldybės žemė – žmonėms

Panašia problema skundžiasi ir Taikos prospekto gyventojai, gyvenantys netoli „Grandus“ prekybos centro.

Aiškėja, kad iš dviejų pusių prekybos centrą supančios automobilių aikštelės tik iš dalies priklauso prekybos centrui.

Aikštelė, išsidėsčiusi išilgai Taikos prospekto, yra savivaldybės žemėje.

Gyventojai, išgirdę, kad prekybos centras ruošiasi įrengti vaizdo kameras ir taip kontroliuoti laiką, kuriam paliekami automobiliai, sunerimo: kur jiems teks dėti mašinas?

Savivaldybė svarsto leisti gyventojams naktimis statyti čia automobilius, o dieną riboti stovėjimą iki dviejų valandų.

Įrengs kameras

Prekybos centro „Grandus“ direktorius Rolandas Januška patikino, kad pirkėjų sąskaita gyventojai neturėtų spręsti savų problemų.

„Mes likome vieninteliai, kurie dar neapmokestinome stovėjimo. Visi aplink jau apmokestino aikšteles. Planuojame įrengti kameras ir riboti stovėjimą iki dviejų valandų. Kontrole užsiims įmonė „Unipark“. Gyventojai galėtų tartis ir už simbolinį mokestį galėtų laikyti mašinas, – paaiškino verslininkas.

Į tai vietos seniūnaitis Egidijus Vaitkevičius replikavo, kad net ir mokant šimtą eurų per mėnesį tokios aikštelės bus pilnos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
Parduotuvese turi buti iki 2 val nemokamai. Kiemose parkingas turi buti mokamas arba ispirktas, Nera pinigu parkingui - parduok auto ir vaziuok autobusu

Tam ja ja naturlih

Tam ja ja naturlih portretas
Nemeliok,siandien parkavau masina,graziai sutvarkyta aikstele. Visada yra vietu.

Anonimui

Anonimui  portretas
visai kukū ? Nesigaudai visiškai ? Meras Vaitkus nei vienos aikštelės ar prekybcentrio nustatė. Visiškas bukumas liberalių ...visiškas ...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių