Quantcast

Apie sprogmenį Vilniuje melavo klaipėdietis

Antradienį po pietų uostamiesčio policijos pareigūnai gavo užduotį – jiems teko aiškintis mažamečio melagio, pranešusio apie sprogmenį Vilniaus oro uoste, asmenybę.


 

Antradienį po pietų uostamiesčio policijos pareigūnai gavo užduotį – jiems teko aiškintis mažamečio melagio, pranešusio apie sprogmenį Vilniaus oro uoste, asmenybę.

Bendrojo pagalbos centro operatoriai 13.25 val. sulaukė pranešimo apie tai, kad jis yra Vilniaus oro uoste. Esą ant pakilimo tako esą padėtas sprogmuo, o po oro uostą vaikšto peiliu ginkluotas, girtas vyras.

Operatorė iš skambinusiojo balso suprato, kad kalba vaikas, o netrukus buvo nustatyta, kad pašnekovas skambino iš Klaipėdos.

Paprastai, kiekvienas panašus pranešimas tampa pagrindu įvesti operaciją „Skydas“, tai yra į įvykio vietą siunčiami ugniagesiai, išminuotojai, policija bei greitoji pagalba.

Šį kartą specialiosios tarnybos ant kojų nebuvo sukeltos. Nuspręsta, kad pranešimas nerimtas.

Nepatvirtintais duomenimis, uostamiesčio Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai gavo užduotį išsiaiškinti melagio asmenybę.

Tiesa, oficialiai apie tai Klaipėdos pareigūnai nekalbėjo, mat komentarus dalinti gali tik tie, kas atlieka tyrimą. Šiuo atveju, tai yra sostinės policijos pareigūnai.

Sprendžiant iš to, kad antradienį apie melagingo pranešimo autoriaus demaskavimą oficialiai nebuvo pranešta, pareigūnams jo nustatyti dar nepavyko.

Tačiau neabejojama, kad paieškų rezultatas bus teigiamas. Klaipėdoje pastaruoju metu nebūta atvejo, kai melagingai apie sprogmenis viešoje vietoje arba visuotinį pavojų pranešęs asmuo nebūtų nustatytas.

Praėjusią savaitę panašiai meluota apie sprogmenį Klaipėdos „Akropolyje“. Jau po dienos šio prekybos centro vadovai buvo informuoti, kad kaltininkas demaskuotas ir sulaikytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių