Quantcast

Apie sprogmenį Klaipėdos oro uoste pamelavo dešimtmetis

Bendruoju pagalbos telefonu anonimas pagrasino susprogdinti Klaipėdos aviacijos eskadrilę.

Bendruoju pagalbos telefonu anonimas pagrasino susprogdinti Klaipėdos aviacijos eskadrilę.

Klaipėdos policija operatyviai išsiaiškino, kad melagingai apie sprogmenis oro uoste pranešė dešimtmetis Švėkšnos specialiojo ugdymo centro globotinis.

Sekmadienį berniuką aplankė Klaipėdos rajono policijos pareigūnai ir aptiko telefoną, iš kurio į Bendrąjį pagalbos centrą buvo skambinta net 23 kartus. Nustatyta, kad moksleivis taip skambinėjo nuo vasario 19 d. iki 22  d.  Berniukas išvežtas į Klaipėdos rajono policijos komisariatą apklausai.

Incidentas nutiko sekmadienį apie 11 val. Skambinęs žmogus pareiškė, kad sprogmuo padėtas šalia Klaipėdos esančiame Dirvupių kaime, kur yra įsikūręs aerodromas.

Įmonės "Klaipėdos avialinijos" generalinis direktorius Viktoras Šišniauskas tikino, kad tuo metu eskadrilėje nebuvo nė gyvos dvasios. Tik prie aerodromų vartų esančiame namelyje laiką leido įmonės sargas.

Dėl pranešimo apie sprogmenį buvo įvestas planas "Skydas". Į eskadrilę buvo pasiųstos policijos, ugniagesių ir medikų pajėgos, atvyko išminuotojai.

Apžiūrėjus teritoriją, pareigūnai sprogmenų nerado.

"Nemanau, kad čia rimtas grasinimas, kažkas nevykusiai pajuokavo. Sekmadienį teritorija buvo tuščia. Planuotų skrydžių nebuvo, nebuvo ir lankytojų", – tikino V.Šišniauskas.

Sezonas Klaipėdos aerodrome įsibėgėja tik atšilus orams.

"Tik tuomet savaitgaliais būna parašiutininkų, atvyksta lankytojai į apžvalginius skrydžius. Žiemą pas mus ramu. Šiuo metu tik remontuojame techniką ir dirbame savo darbus", – pasakojo V.Šišniauskas.

Eskadrilės darbuotojai neįtaria, kas galėjo kerštauti.

"Jei būtų sezono įkarštis, dar galvotumėme, kad koks nepatenkintas lankytojas taip galėjo pasielgti. O dabar neturime net minčių, kas tai galėjo padaryti", – kalbėjo įmonės "Klaipėdos avialinijos" vadovas.

Eskadrilėje ne sezono metu vykdomi tokie darbai, kurie nėra susiję su pašaliniais žmonėmis. Tai dažniausiai yra laukinių žvėrių vakcinacija.

Policija dabar aiškinasi, kas galėjo grasinti aerodromui sprogmenimis.

Sausio mėnesį telefonu buvo pranešta apie sprogmenį Kretingoje.

Ant kojų specialiąsias tarnybas sukėlė Mosėdžio gyventoja, kuri paskambinusi telefonu pranešė, kad užminuotas laivas "Independense", esantis Klaipėdos uoste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ojoj

ojoj portretas
Negi neatskyre kad vaiko balsas ? Bereikalingos islaidos ! 10 m ir jau "banditelis" auga , kas bus toliau is jo ?

klaipedietis

klaipedietis portretas
labai geras vaistas nuo tokių šposų beržinė košė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių