Quantcast

Kretingoje medienos įmonėje kilo gaisras, gyventojai perspėti dėl taršos

  • Teksto dydis:

Kretingoje įsikūrusioje medinius pastatus gaminančioje įmonėje „Imedeksa“ kilo gaisras, gyventojams dėl galimos oro taršos išsiųsti perspėjimo pranešimai.

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) situacijų koordinavimo skyriaus specialistas, Kretingoje, Klaipėdos gatvėje esančioje įmonėje dega šalia esantis angaras ir administracinės patalpos.

„Šiuo metu vyksta gesinimo darbai, įkurtas operacijų štabas“, – sakė PAGD atstovas.

Pasak jo, gaisras prasidėjo apie 16.26 val., informacijos apie nukentėjusius žmones nėra. 

PAGD specialistas BNS informavo, kad 19.44 val. gaisras lokalizuotas.

Jo teigimu, netoliese gyvenantiems gyventojams dėl galimos oro taršos išsiųsti įspėjamieji pranešimai.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) dėl gaisro Kretingoje išplatino pranešimą, kuriame arčiau gaisro gyvenantiems gyventojams pataria neiti į lauką, likus namuose – neatidarinėti orlaidžių, langų ir durų.

„Jei namuose yra mechaninės vėdinimo sistemos, rekuperacija ar kondicionierius, rekomenduojame sistemas išjungti. Jei turite šulinius, juos uždenkite ir nenaudokite jų vandens maistui. Nepalikite lauke gyvūnų. Pasijutus prastai, rekomenduojama nedelsiant kreiptis į medikus“, – skelbia NVSC.

Apie gaisrą socialiniuose tinkluose paskelbė ir Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

„Dėl gaisro yra uždraustas automobilių eismas Klaipėdos gatvėje. Taip pat vairuotojai prašomi nevykti Šventosios gatve“, – skelbė meras.

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) pranešė, kad vietoje dirba ir aplinkosaugininkai, kurie išvyko paimti aplinkos oro ėminius bei atlikti kietųjų dalelių ir kitų teršalų matavimų.

Pasak AAD, taip pat rengiama artimiausių valandų teršalų sklaidos prognozė, kuri parodys galimą teršalų sklaidą ir poveikio zoną, kurioje teritorijoje gali būti padidėjusi teršalų koncentracija ore.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių