Quantcast

Kas pranešė apie užminuotą Klaipėdos „Akropolį“?

Ant kojų sukeltų specialiųjų tarnybų patirtas išlaidas dėl melagingo pranešimo apie užminuotą prekybos ir pramogų centrą „Akropolis“ turės atlyginti nevykusiai juokavęs vyriškis, jei tik policijai pavyks jį sučiupti.


 

Ant kojų sukeltų specialiųjų tarnybų patirtas išlaidas dėl melagingo pranešimo apie užminuotą prekybos ir pramogų centrą „Akropolis“ turės atlyginti nevykusiai juokavęs vyriškis, jei tik policijai pavyks jį sučiupti.

Lauke – 60 žmonių

Tokį nurodymą teritoriniams policijos komisariatams pateikė Generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis.

Ketvirtadienio vakarą Bendruoju pagalbos telefonu 112 paskambinęs neprisistatęs vyriškis išpyškino tik trumpą sakinį – esą pramogų centre „Akropolis“ yra padėtas sprogmuo.

Incidentas nutiko apie 22 val. 24 min. Laimei, tuo metu prekybos centre nebuvo daug žmonių. Visame pramogų centro pastate tebuvo apie 60 lankytojų ir darbuotojų.

„Vieni žmonės žiūrėjo kino teatre filmą, kiti žaidė boulingą. Pačioje „Maximos“ prekybos salėje taip pat dar buvo žmonių. Tačiau didelio streso išvengėme, pavyko labai operatyviai išvesti visus žmones į lauką“, – pasakojo prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ valdytojas Ovidijus Zibalis.

Liko be rūbų

Centro apsaugos darbuotojai kaip tik neseniai buvo rengę pratybas, tad ištikus realiai grėsmei, vyrai operatyviai ėmė veikti.

Dalis lankytojų į lauką išėjo pro centrinį išėjimą, kino teatro lankytojai laukan pasuko pro artimiausias duris.

Į įvykio vietą atvykę policijos, ugniagesių ir išminuotojų pajėgos akimirksniu pasklido po patalpas ieškodami sprogmens.

Pasak pareigūnų, kurį laiką žmonės nebuvo įleidžiami į vidų, Tačiau kelis lankytojai į lauką išbėgo be viršutinių rūbų. Kiek vėliau darbuotojai pasirūpino, kad klaipėdiečiai atgautų savo striukes ir paltus.

Prekybos ir pramogų centras buvo tikrinamas iki 1 valandos nakties. Jokių sprogmenų nebuvo aptikta.

Pateiks ieškinius

Klaipėdos policijos Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Virginijus Zubauskas tikino, kad pareigūnai intensyviai aiškinasi kas skambino Bendruoju pagalbos telefonu ir pranašė apie sprogmenį.

„Už specialiųjų tarnybų iškvietimą vertėtų tokiam skambintojui pateikti civilinį ieškinį. Gavome nurodymą tokiais atvejais surinkti visą informaciją ir suskaičiuoti nuostolius. Ieškinys grės net administracinėse bylose, ne tik baudžiamosiose“, – kalbėjo V.Zubauskas.

Švelniausia tokiam skambintojui gresianti bausmė – nuo 87 eurų iki 174 eurų arba administracinis areštas iki 30 parų.

Tačiau iškėlus baudžiamąją bylą grėstų laisvės atėmimas iki dviejų metų.

Prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ valdytojas O.Zibalis aiškino, kad įmonė jau skaičiuoja kokius nuotolius patyrė.

"Dėl melagingo pranešimo apie sprogmenį teko nutraukti darbą ne tik prekybos centre, bet ir kulinarijos cechuose, kur gamina produkcija kitiems mūsų tinklo prekybos centrams. Kol nepradės vyrai mokėti už nuostolius, tol jie ir žais taip", – pastebėjo O.Zibalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
nesveikas tas skambintojas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių